Τζάκρη: Συνέκρινε τους νεκρούς Εμφυλίου και πανδημίας - Σφοδρή αντίδραση της ΝΔ

Τζάκρη: Συνέκρινε τους νεκρούς Εμφυλίου και πανδημίας - Σφοδρή αντίδραση της ΝΔ

Στο σημείο να συγκρίνει τους νεκρούς του Εμφυλίου Πολέμου με τους νεκρούς της πανδημίας έφτασε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θεοδώρα Τζάκρη από το βήμα της Βουλής. 

Συγκεκριμένα η βουλευτής Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ απευθυνόμενη στον υπουργό Υγείας Θάνος Πλεύρη είπε χαρακτηριστικά πως «σε λίγο κύριε υπουργέ, οι θάνατοι από Covid θα υπερβούν τους νεκρούς του Εμφυλίου» ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση πως «η συγκάλυψη τόσων πολλών, θα έλεγα αποτρέψιμων θανάτων είναι αδύνατη ακόμη και από πιο οργανωμένα καθεστώτα παρασιώπισης».

Άμεση ήταν η αντίδραση του υπουργού Υγείας που αναρωτήθηκε πού μπορεί να φτάσει ένας βουλευτής για να κάνει κριτική στους θανάτους από Covid-19, να συγκρίνει νεκρούς Εμφυλίου με νεκρούς πανδημίας. 

Μάλιστα η Νέα Δημοκρατία σε ανακοίνωσή της τόνισε ότι η «ανάγκη του ΣΥΡΙΖΑ να προσεγγίζει κάθε σοβαρό θέμα μέσα από το πρίσμα του Εμφυλίου έχει ξεπεράσει εδώ και καιρό το επίπεδο της εμμονής» 

«Η σύγκριση αυτή είναι τόσο προκλητικά ανιστόρητη, που προσβάλλει όλα τα θύματα τού τότε και του τώρα. Και υπενθυμίζει σε όλους την ολέθρια στάση του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στην πανδημία: εκεί που όλες οι χώρες αντιλήφθηκαν την ανάγκη για ενότητα, η αξιωματική αντιπολίτευση είδε μία ακόμα ευκαιρία για διχασμό», τονίζει στην ανακοίνωσή της η ΝΔ συμπληρώνοντας πως «γι' αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ένα διαρκές "όχι" σε κάθε κυβερνητική πρωτοβουλία».

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει επιλέξει συνειδητά τον δρόμο της ενότητας όλων των Ελλήνων απέναντι στην πανδημία, υπογραμμίζει και σημειώνει ότι «θα συνεχίσει σε αυτόν τον δρόμο, όσο και αν επιμένει ο ΣΥΡΙΖΑ να επιβεβαιώνει καθημερινά ότι ο Πολακισμός είναι η μοναδική συγκολλητική ουσία όλων των συνιστωσών του».