Α. Τσίπρας σε Κ. Ρέγκλινγκ: Ελπίζω η λύση για το χρέος να είναι τόσο καλή όσο αυτή του Σκοπιανού

Α. Τσίπρας σε Κ. Ρέγκλινγκ: Ελπίζω η λύση για το χρέος να είναι τόσο καλή όσο αυτή του Σκοπιανού

Την αισιοδοξία του πως η λύση για το χρέος την επόμενη εβδομάδα θα είναι καλή, «όπως αυτή που είχαμε χθες», εξέφρασε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας στον διευθύνοντα σύμβουλο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ, με τον οποίο συναντήθηκε σήμερα το πρωί. 

«Αισθάνομαι σαν σκακιστής που παίζει ταυτόχρονα σε δύο σκακιέρες γιατί έχουμε ταυτόχρονα τις διαπραγματεύσεις για τα οικονομικά όσο και για το θέμα του ονόματος. Ελπίζω πως όπως εχθές είχαμε μία καλή λύση έτσι και την επόμενη εβδομάδα θα έχουμε την καλύτερη λύση για το πιο σημαντικό ζήτημα των τελευταίων ετών για τη χώρα.

Έχει σημειωθεί πολύ μεγάλη πρόοδος και πλέον βρισκόμαστε πολύ κοντά σε μία οριστική λύση που θα είναι αντάξια των θυσιών των Ελλήνων μία λύση κοντά στα θέλω της Ευρώπης», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Από την πλευρά του ο κ. Ρέγκλινγκ συνεχάρη τον Έλληνα πρωθυπουργό και την κυβέρνηση για όσα έχουν επιτευχθεί αλλά και για τη συμφωνία με την πΓΔΜ. Ειδικά για την ελληνική οικονομία και τα αποτελέσματά της είπε πως είναι πολύ χαρούμενος γιατί η Ελλάδα αποτελεί την 5η επιτυχία της ευρωζώνης, όπως ανέφερε.

«Έχετε κάνει πολύ δουλειά από την πλευρά σας» σημείωσε ο κ. Ρέγκλινγκ και τόνισε πως πλέον πρέπει να συζητηθεί το θέμα της ανάπτυξης.