Τσιόδρας: Τα fake news εμποδίζουν τον δρόμο προς την απελευθέρωση

Τσιόδρας: Τα fake news εμποδίζουν τον δρόμο προς την απελευθέρωση

Στα fake news που εμποδίζουν τον δρόμο προς την απελευθέρωση από την πανδημία, αλλά και στους αρνητές του κορονοϊού αναφέρθηκε ο Σωτήρης Τσιόδρας, σε μια περίοδο που τα κρούσματα έχουν αυξηθεί και πάλι, η ινδική μετάλλαξη επελαύνει με ταχύ ρυθμό και ο εμβολιασμός κρίνεται αναγκαίος.

«Η ελευθερία και η ευθύνη συμβαδίζουν στην ζωή μας. Θεωρώ πως το ένα δεν μπορεί να υπάρχει χωρίς το άλλο. Το βλέπουμε στις μέρες μας. Το μοναδικό παράδειγμα στην ιστορία της πανδημίας. Στην καλλιέργεια των ψευδών ειδήσεων, των περίφημων fake news. Που σε πολλές περιπτώσεις χρησιμοποιούνται για να αρνηθούμε τις ευθύνες μας», ήταν ένα από τα μηνύματα που έστειλε, με νόημα, ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, στην τελετή αποφοίτησης του Κολεγίου Αθηνών, όπου και ήταν το τιμώμενο πρόσωπο.

«Η ζωή μας είναι σύνθεση από ικανότητες που τις αναπτύσσουμε με σκληρή δουλειά πολλές φορές ευνοημένοι από μία ιδιαίτερη κλίση, ένα τάλαντο σε έναν τομέα, αλλά και αδυναμίες που όλοι έχουμε. Στη ζωή μας παλεύουμε για μία σύνθεση των δύο. Στην προσπάθεια αυτή είναι προτιμότερο να βλέπει κάποιος το ποτήρι μισογεμάτο, παρά μισοάδειο και να φροντίζει να αναζητεί, να ανακαλύπτει και να αποδέχεται τις θετικές πλευρές ακόμα και τις φοβερές και διφορούμενες πλευρές της ζωής του, όπως είπε κάποιος φιλόσοφος», τόνισε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας.