Τρεις καινοτομίες στα σχολεία με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

Τρεις καινοτομίες στα σχολεία με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

Τρεις καινοτομίες εισάγονται στα σχολεία με την επικείμενη έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Επέκταση του ολοήμερου σχολείου από τις 4 στις 5:30 μ.μ., νέα ψηφιακά εργαλεία, αγγλικά στο νηπιαγωγείο, εργαστήρια δεξιοτήτων, διπλάσια πρότυπα και πειραματικά σχολεία και λειτουργία πρότυπων ΕΠΑΛ περιλαμβάνονται στις καινοτομίες.

«Τo νέο σχολικό έτος πρόκειται να ξεκινήσει με επέκταση του ολοήμερου σχολείου από τις 4 στις 5:30 μ.μ., με νέα ψηφιακά εργαλεία, καθώς και επιπλέον 8.500 μόνιμους εκπαιδευτικούς που διορίστηκαν φέτος» εξήγησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου σήμερα Πέμπτη.

Πέρα από αυτά εισάγονται φέτος με αποφάσεις της υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκης Κεραμέως και της υφυπουργού Ζέττας Μακρή τρεις επιπλέον καινοτομίες. Πρόκειται για τους εκπαιδευτικούς ομίλους, τους μέντορες και τους συντονιστές. Συγκεκριμένα:

Εκπαιδευτικοί όμιλοι

Οι Διευθυντές/ντριες των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης μπορούν να συγκροτούν εκπαιδευτικούς ομίλους, μετά τη λήξη του ημερήσιου προγράμματος διδασκαλίας ή κατά τις διδακτικές ώρες του ολοήμερου προγράμματος.

Οι όμιλοι μπορούν να προσφέρουν δράσεις όπως δημιουργική απασχόληση και ψυχαγωγία αλλά και να διοργανώνουν πολιτικές εκδηλώσεις και περιβαλλοντικές δράσεις.

Παιδαγωγικός Σύμβουλος - Μέντορας

στις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ο ρόλος του είναι να εμπνεύσει, να προσανατολίσει και να υποστηρίξει κάθε νεοδιοριζόμενο εκπαιδευτικό με στόχο την ποιοτική αναβάθμιση του παρεχόμενου εκπαιδευτικού έργου.

Ενδοσχολικός Συντονιστής

Είναι όργανο συντονισμού του εκπαιδευτικού έργου σε επίπεδο σχολικής μονάδας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Ο Γ. Οικονόμου εξήγησε ότι η κυβέρνηση μένει αταλάντευτα προσηλωμένη στη συνεχή αναβάθμιση της ποιότητας της εκπαίδευσης στο δημόσιο σχολείο.