Τηλεοπτικές άδειες: Τι δείχνουν τα στοιχεία της δικογραφίας για τον Νίκο Παππά

Τηλεοπτικές άδειες: Τι δείχνουν τα στοιχεία της δικογραφίας για τον Νίκο Παππά

Στη Βουλή διαβιβάστηκε η δικογραφία που σχετίζεται με τις καταγγελίες του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα για τον πρώην υπουργό Νίκο Παππά σχετικά με το παρασκήνιο του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών το 2016.

Ο φάκελος με τις καταγγελίες του γνωστού εργολάβου περί στημένου διαγωνισμού, συνοδεύεται από τη σημείωση του εισαγγελέα Κωνσταντίνου Σιμιτζόγλου σχετικά με τον Ν. Παππά: «....από τη μήνυση της εταιρείας Τοξότης του Χρ.Καλογρίτσα προκύπτουν στοιχεία τυχόν τέλεσης αξιόποινων πράξεων φερομένων ως τελεσθέντων κατά την περίοδο που ο συγκεκριμένος είχε την ιδιότητα του υπουργού».

Στον αρμόδιο εισαγγελέα, ο επιχειρηματίας κατέθεσε και συμπληρωματικό υπόμνημα με το οποίο στρέφεται κατά του πρώην υπουργού Νίκου Παππά. Στο πολυσέλιδο υπόμνημα αναφέρεται: «Είναι σημαντικό μάλιστα να σημειωθεί ότι στην αρχή (φθινόπωρο του 2015), τα στελέχη, με υπεύθυνο τον Νίκο Παππά, ενημέρωσαν τον Χρήστο Καλογρίτσα ότι η απόφασή τους ήταν να υλοποιήσουν το παραπάνω σχέδιο και του ζητήθηκε λόγω των στενών σχέσεων και της εμπιστοσύνης προς το πρόσωπό του και αντιστρόφως να τους «δανείσει» το αριστερό καθαρό επιχειρηματικό του όνομα και μόνο και να μπει «μπροστινός» και μόνο για τη συμμετοχή σε Διαγωνισμό που θα διενεργούνταν για τηλεοπτικές άδειες, προκειμένου μέσω αυτού να καταφέρουν να λάβουν μία τηλεοπτική άδεια, την οποία θεωρούσαν απαραίτητο μέσο για την υποστήριξη της πολιτικής τους. Η εντολή τους ήταν σαφής: ο Χρήστος Καλογρίτσας θα έβαζε το όνομά του και μόνο, ενώ αυτοί θα εισέφεραν τα χρήματα και θα είχαν την πλήρη ευθύνη, οργάνωση, διοίκηση και εποπτεία του όλου εγχειρήματος».

Σημειώνεται πως μετά την αποστολή του σχετικού φακέλου επαφίεται στη Βουλή, με πρωτοβουλία της κυβερνητικής πλειοψηφίας, να προχωρήσει σε κοινοβουλευτική διερεύνηση των όσων έχει καταγγείλει ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας, ο οποίος κατονομάζει ως τον άνθρωπο που διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην οργάνωση του διαγωνισμού τον Νίκο Παππά.

«H Νέα Δημοκρατία αξιολογεί το μέχρι τώρα αποδεικτικό υλικό και θα λάβει τις αποφάσεις της όταν έχει προβεί σε πλήρη και υπεύθυνη αξιολόγηση», ανέφερε ο γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ Ιωάννης Μπούγας, σε δήλωσή του, λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της διαβίβασης των δικογραφιών για την υπόθεση Folli Follie και τη διαγωνιστική διαδικασία τηλεοπτικών αδειών του 2016. 

Διαβάστε ακόμα:

- Στην Βουλή οι δικογραφίες για τηλεοπτικές άδειες και Folli Follie