Τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ - Ερντογάν για τη συριακή κρίση

Τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ - Ερντογάν για τη συριακή κρίση

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και ο Τούρκος ομόλογός του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στην τρίτη του συνομιλία σε διάστημα ενός μήνα. 

Όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος, οι δύο ηγέτες συζήτησαν για την κρίση στη Συρία και συμφώνησαν να παραμείνουν σε στενή επαφή, χωρίς να δίνονται περισσότερες λεπτομέρειες.

«Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τζ. Τραμπ συνομίλησε σήμερα (σ.σ. την Τετάρτη) με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την τρέχουσα κρίση στη Συρία. Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να παραμείνουν σε λευκστενή επαφή σχετικά με την κρίση αυτή», αναφέρει αναλυτικά η ανακοίνωση της αμερικανικής προεδρίας. 

Δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα για επίθεση στη Συρία 

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν έχει καθορίσει χρονοδιάγραμμα για δράση σε απάντηση στη φερόμενη χημική επίθεση στη Συρία, ξεκαθάρισε εχθές η εκπρόσωπος της αμερικανικής προεδρίας, Σάρα Χάκαμπι Σάντερς.

Η ίδια δήλωσε ότι ο Τραμπ έχει διάφορες επιλογές, όχι απλά στρατιωτικές, ότι όλες εξακολουθούν να βρίσκονται στο τραπέζι και ότι αξιολογεί τον τρόπο που θα απαντήσει.

Ο Τραμπ θεωρεί τη Ρωσία και τη Συρία υπεύθυνες για τη χημική επίθεση, πρόσθεσε, κι αρνήθηκε ότι τα σχόλια του Αμερικανού προέδρου στο twitter δημιούργησαν οποιοδήποτε πρόβλημα.

Διαβάστε ακόμα:

- Bloomberg: Ο Τραμπ δεν έχει καταλήξει στα αντίποινα για τη Συρία

AP Photo via AP video, File