Θετικοί στον κορονοϊό εργαζόμενοι σε «Γ. Γεννηματάς» - «Αγ. Όλγα»

Θετικοί στον κορονοϊό εργαζόμενοι σε «Γ. Γεννηματάς» - «Αγ. Όλγα»

Συναγερμός έχει σημάνει στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» αλλά και στο «Αγία Όλγα», αφού εργαζόμενοι και στα δύο νοσοκομεία διαγνώστηκαν θετικοί στον κορονοϊό. 

Συγκεκριμένα, στο «Γ. Γεννηματάς» τα κρούσματα προέρχονται από το κτίριο της Διοίκησης, το οποίο και θα μείνει κλειστό από σήμερα Τετάρτη για να απολυμανθεί.  Πληροφορίες αναφέρουν πως μέχρι στιγμής θετικά στον ιό είναι 6 άτομα, κυρίως διοικητικοί υπάλληλοι αλλά και νοσηλευτές. Έχουν ληφθεί και άλλα δείγματα από εργαζόμενους και αναμένονται τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων, ενώ άγνωστο παραμένει ακόμα πόσα άτομα από το προσωπικό του νοσοκομείου θα τεθούν σε προληπτική καραντίνα.

Οι διοικητικές υπηρεσίες του «Γεννηματάς» θα επαναλειτουργήσουν όσο πιο γρήγορα είναι εφικτό, δήλωσε ο διοικητής του νοσοκομείου.

Στο νοσοκομείο «Αγία Όλγα» οι εργαζόμενοι που διαγνώστηκαν θετικοί στον κορονοιό είναι τρεις, ενώ δέκα άτομα, όπως αναφέρουν πληροφορίες, βρίσκονται σε κατ' οίκον περιορισμό.

Την είδηση για τα κρούσματα στο «Αγία Όλγα» έκανε γνωστή η ΠΟΕΔΗΝ και στη συνέχεια την επιβεβαίωσε ο πρόεδρος των εργαζομένων του νοσοκομείου.

Στο μεταξύ, έχει αρχίσει η διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών που είχαν οι εργαζόμενοι που βρέθηκαν θετικοί στον ιό, ώστε να εντοπιστούν έγκαιρα και άλλα τυχόν κρούσματα.