Θεσσαλονίκη: Τις προτεραιότητες του συνδυασμού του ανέλυσε ο υποψήφιος πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου, Ι. Φωτιάδης

Θεσσαλονίκη: Τις προτεραιότητες του συνδυασμού του ανέλυσε ο υποψήφιος πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου, Ι. Φωτιάδης

Την εκ νέου ενεργοποίηση τεσσάρων χρήσιμων υπηρεσιών για τους βιοτέχνες, σχετικά με φορολογικά, ασφαλιστικά και νομικά ζητήματα, καθώς και προγράμματα ΕΣΠΑ, υποσχέθηκε ο υποψήφιος για τη θέση του προέδρου του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ), Ιωάννης Φωτιάδης, του συνδυασμού «Ένωση Βιοτεχνών-Νέοι Ορίζοντες», σε σημερινή συνέντευξη Τύπου.

Ο ίδιος προανήγγειλε και τη δημιουργία νέας υπηρεσίας, «που θα φέρει πιο κοντά τον επαγγελματία στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης» αναλαμβάνοντας τη δέσμευση για επανάκτηση της αξιοπιστίας του παραγωγικού φορέα με τα μέλη του.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, που δόθηκε με αφορμή τις εκλογές στα επιμελητήρια, από 2 έως 4 Δεκεμβρίου, ο κ. Φωτιάδης, παρουσιάζοντας την προωθούμενη νέα υπηρεσία, είπε ότι προτίθεται να εγκαταστήσει σε Δήμους του νομού, ανθρώπους του ΒΕΘ, ώστε να διευκολύνεται η σχέση των επαγγελματιών βιοτεχνών με το επιμελητήριο, ενώ επισήμανε ότι εάν αναλάβει τα «ηνία» του ΒΕΘ, πρώτο του μέλημα θα είναι η συνάντησή του με τα σωματεία, ώστε να καταγραφούν τα προβλήματά τους και οι θέσεις τους και να δοθούν οι λύσεις πιο στοχευμένα.

«Ο συνδυασμός μας είναι πέραν των πολιτικών πεποιθήσεων του καθενός» είπε ο κ. Φωτιάδης και υπογράμμισε: «Δεν υπάρχουν περιθώρια, η αγορά ασφυκτιά, με τα λουκέτα να παραμένουν στην ημερήσια διάταξη».

Επίσης επισήμανε ότι μεταξύ των στόχων που έχει θέσει ο συνδυασμός, περιλαμβάνονται «η αναβάθμιση της Βιομηχανικής Περιοχής στη Σίνδο, η αναζήτηση εφικτών λύσεων για την αντιμετώπιση της έλλειψης ρευστότητας και η στήριξη της ιδιωτικής επιχειρηματικότητας».

Τέλος, ο κ. Φωτιάδης μίλησε για ένα ΒΕΘ «ασπίδα προστασίας για τα μέλη του, αξιόπιστο, πρωταγωνιστή στις εξελίξεις και σύμβουλο του επιχειρηματία» και στο πλαίσιο αυτό, απηύθυνε κάλεσμα για στήριξη της υποψηφιότητάς του, υπογραμμίζοντας δε, ότι ο συνδυασμός «Ένωση Βιοτεχνών-Νέοι Ορίζοντες» κινείται πέραν των συντεχνιακών και καθεστωτικών αντιλήψεων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ