Θεσσαλονίκη: 30 κρούσματα σε γηροκομείο - 10 ηλικιωμένοι σε νοσοκομεία

Θεσσαλονίκη: 30 κρούσματα σε γηροκομείο - 10 ηλικιωμένοι σε νοσοκομεία

Συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές Αρχές της Θεσσαλονίκης για συρροή κρουσμάτων κορονοϊού σε γηροκομείο που στεγάζεται στη Θέρμη, Θεσσαλονίκης, καθώς σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, βάσει νεότερων στοιχείων, εντοπίστηκαν 30 λοιμώξεις σε ηλικιωμένους, με τους 10 εξ αυτών να μεταφέρονται στα νοσοκομεία.

Σύμφωνα με το ThessToday.gr, έως τώρα έχουν εντοπιστεί επιβεβαιωμένα 30 κρούσματα κοροναϊού στην κλινική της Θέρμης, ενώ εκφράζεται φόβος ότι μετά από τη διενέργεια ελέγχων κατά του κορονοϊού, ο αριθμός ενδεχομένως να ανέβει ακόμη περισσότερο.

Επτά άτομα έχουν μεταφερθεί στο «Παπανικολάου», δύο στο ΑΧΕΠΑ, ενώ ένα ακόμη άτομο διακομίζεται με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ επίσης σε νοσοκομείο. Στο νοσοκομείο «Παπανικολάου θα παραμείνουν εκείνοι που εμφανίζουν χαμηλά επίπεδα οξυγόνου, καθώς και όσοι είναι σε εμπύρετη κατάσταση.

  «Από τις πέντε γυναίκες που νοσηλεύονται σ' εμάς, οι τέσσερις είναι σε καλή κατάσταση (οι τρεις είναι μεγάλης ηλικίας από 80 έως 90 ετών και μία νεότερη γυναίκα με υποκείμενο νόσημα), ενώ η πέμπτη γυναίκα θέλει μία μεγαλύτερη προσοχή», διευκρίνισε ο Διαμαντής Χλωρός, συντονιστής της πανδημίας στο νοσοκομείο «Γ. Παπανικολάου», διευθυντής Πνευμονολογικής Κλινικής ΕΣΥ, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ

  «Μέχρι στιγμής οι ασθενείς που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο "Γ. Παπανικολάου" νοσηλεύονται σε απλές κλίνες covid» ανέφερε και ο διοικητής της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας Παναγιώτης Μπογιατζίδης. Άλλοι δύο άνθρωποι μεγάλης ηλικίας βρίσκονται στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, σύμφωνα με πληροφορίες, όπου και υποβάλλονται σε εξετάσεις.

Οι υπόλοιποι είναι ασυμπωματικοί κι έχουν ήδη μπει σε καραντίνα, όπως ορίζουν τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι περισσότεροι φιλοξενούμενοι ήταν εμβολιασμένοι, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία της ιχνηλάτησης με την οποία εξετάζεται το πως προέκυψε η διασπορά των κρουσμάτων.

Η συγκεκριμένη κλινική που βρίσκεται στην Θέρμη Θεσσαλονίκης φιλοξενεί ηλικιωμένους ανθρώπους, πολλοί εκ των οποίων αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας, αναφέρει το GRTimes.gr.

Επικαλούμενο πληροφορίες, σημειώνει ότι η διασπορά φέρεται να ξεκίνησε από μια νοσοκόμα και μια καθαρίστρια που είχαν κάνει το εμβόλιο για τον κορονοϊό. Οι δύο γυναίκες νόσησαν χωρίς να εμφανίσουν συμπτώματα και συνέχισαν να πηγαίνουν στη δουλειά τους.