Θεοδωρικάκος: Πρώτο μέλημά μας η στήριξη της οικονομίας και κάθε νοικοκυριού

Θεοδωρικάκος: Πρώτο μέλημά μας η στήριξη της οικονομίας και κάθε νοικοκυριού

Πρώτο μέλημα της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού είναι «να στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις την ελληνική οικογένεια, κάθε ελληνικό νοικοκυριό, γιατί υπάρχει μεγάλη δοκιμασία από την ακρίβεια, από τις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος που έχουν εκτοξευτεί», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος., αναφερθείς στην ενεργειακή κρίση και την ακρίβεια.

Μάλιστα, μιλώνστας στον ΣΚΑΪ υπογράμμισε ότι «ο Κυριάκος Μητσοτάκης δίνει τη μάχη ώστε η Ευρώπη να αναλάβει τη στήριξη συνολικά των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων. Σε κάθε περίπτωση ό,τι και αν αποφασιστεί από την Ευρώπη, η κυβέρνηση θα έχει το δικό της εθνικό σχέδιο για μείωση των τιμών επ' ωφελεία των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων».

Παράλληλα, σχετικά με τα όσα έχουν γίνει από την κυβέρνηση μέχρι σήμερα προσέθεσε ότι «οι πολίτες γνωρίζουν ότι ο Μητσοτάκης όσα λέει γίνονται πράξη. Και αυτό αποδεικνύεται. Ο πρωθυπουργός είχε πει θα μειώσουμε φόρους και οι φόροι μειώθηκαν και μειώνονται, είχε πει θα μειώσουμε τις ασφαλιστικές εισφορές και οι ασφαλιστικές εισφορές μειώθηκαν και μειώνονται, είχε πει αύξηση του κατώτατου μισθού και σε λίγες ημέρες θα πραγματοποιηθεί και αυτό, βαίνουμε στην κατάργηση του περίφημου τέλους αλληλεγγύης, η ανεργία βρίσκεται σε πτωτική πορεία, ενώ ενισχύθηκαν με 200 ευρώ ευάλωτες κοινωνικές ομάδες για το Πάσχα».

Ο κ.Θεοδωρικάκος εκτίμησε ότι η Ελλάδα μπαίνει σε μια πιο αισιόδοξη τροχιά, σημειώνοντας: «Παρότι τα τελευταία δυόμισι χρόνια αντιμετωπίζουμε αλλεπάλληλες κρίσεις από το εξωτερικό, όπως η πανδημία, ο πόλεμος, οι ενεργειακές τιμές, η ασύμμετρη απειλή στον Έβρο και στο Αιγαίο, μπαίνουμε σε μια πιο αισιόδοξη τροχιά. Η χώρα στέκεται όρθια και οι πολίτες παρά τα προβλήματα νιώθουν σιγουριά ότι υπάρχει σταθερό χέρι στο τιμόνι της χώρας και καθαρό μυαλό, καθαρή πορεία μπροστά για πρόοδο με ασφάλεια και προοπτική για όλους».

«Η ασφάλεια των πολιτών αποτελεί απόλυτη προτεραιότητά μας. Η αστυνομία είναι δίπλα στον πολίτη, απελευθερώνονται δυνάμεις από πάρεργα που έκανε μέχρι τώρα η αστυνομία για να αυξηθεί η δύναμή της στις γειτονιές και για αυτό η εγκληματικότητα σταδιακά μειώνεται τόσο στο λεκανοπέδιο της Αττικής όσο και στην υπόλοιπη χώρα», δήλωσε χαρακτηριστικά. 

Σημείωσε δε ότι το τελευταίο διάστημα, υπάρχουν αλλεπάλληλες εξιχνιάσεις εγκλημάτων και όλοι οδηγούνται στη δικαιοσύνη. «Το ίδιο συμβαίνει και με την υπόθεση των ημερών. Να έχετε απόλυτη εμπιστοσύνη στην αστυνομία και τις ανακριτικές αρχές. Η αλήθεια θα λάμψει», υπογράμμισε ο υπουργός. 

Όσον αφορά στον ΣΥΡΙΖΑ, ο υπουργός είπε: «Επί ΣΥΡΙΖΑ οι πολίτες άκουγαν λόγια, άκουγαν υποσχέσεις και έβλεπαν τα ακριβώς αντίθετα, τώρα βλέπουν μετρημένα λόγια, μετρημένες κουβέντες, που μία προς μία γίνονται πραγματικότητα και για αυτό μπορεί να αισθάνονται σιγουριά παρά τη μεγάλη δυσκολία και παρά τις φουρτούνες που έχει η εποχή μας».

Αμέσως μετά ερωτηθείς για το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, τόνισε: «Παρακολούθησα το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ και αυτό που είδα ήταν μία εσωτερική υπόθεση. Είχαν να λύσουν εσωτερικές διαφορές, δεν είδα να μιλάνε για τα θέματα και τα προβλήματα της κοινωνίας, δεν είδα λύσεις, προοπτικές, δεν είδα αξιόπιστα πράγματα, τους απασχολεί πώς θα εκλέγουν τον αρχηγό τους, δικαίωμα τους είναι, αλλά η Ελλάδα έχει σοβαρότερα θέματα και εμπιστεύεται αυτόν που έχει στο τιμόνι για να προχωρήσει μπροστά. Είδα το σύνθημα αλλαγή, μια νέα αλλαγή- αυτό που αντιλαμβάνομαι ότι κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μία παραλλαγή στις πολιτικές τού διχασμού, της διάσπασης και της δημαγωγίας τα οποία δεν τα έχουμε ανάγκη. Έχει δοκιμαστεί ο ΣΥΡΙΖΑ και έχει αποτύχει».

Τέλος, ο κ.Θεοδωρικάκος ανέφερε ότι το φετινό Πάσχα «θα έχουμε μεγαλύτερη ελευθερία να το γιορτάσουμε μακριά από την καραντίνα». Σημείωσε ότι η Ελληνική Αστυνομία έχει κάνει μια τεράστια κινητοποίηση και θα συνδράμει ώστε να διευκολυνθούν όλοι οι πολίτες στην έξοδό τους, προσθέτοντας πως «όλοι οφείλουμε να προσέχουμε, να διευκολύνουμε τους αστυνομικούς στη δουλειά που θα κάνουν για το καλό όλων μας» και ευχήθηκε Καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση.