Θεμιστοκλέους: Θα πάμε σε ένα καλοκαίρι πολύ κοντά στην κανονικότητα μας

Θεμιστοκλέους: Θα πάμε σε ένα καλοκαίρι πολύ κοντά στην κανονικότητα μας

Θα πάμε σε ένα καλοκαίρι πολύ κοντά στην κανονικότητα μας, εκτίμησε  ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, επισημαίνοντας πως όσο μεγαλύτερη είναι η εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού τόσο ταχύτερα θα επιστρέψουμε σε κανονικούς ρυθμούς. Γνωστοποίησε δε ότι τη Δευτέρα θα ανακοινωθεί η ημερομηνία λειτουργία της πλατφόρμας των ραντεβού για το νέο εμβόλιο. 

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας σημείωσε ότι ο κορονοϊός θα ενταχθεί στη ζωή μας, όπως έχει ενταχθεί και η γρίπη, υπογραμμίζοντας ότι εδώ και καιρό έχει εγκαταλειφθεί ο όρος ανοσία της αγέλης.

Ο κ. Θεμιστοκλέους εξήγησε ότι όσο καλύτερη είναι η εμβολιαστική κάλυψη, τόσο πιο γρήγορη θα είναι η επιστροφή στην κανονικότητα και μιλώντας ως γιατρός τόνισε ότι οι πανδημίες δεν τελειώνουν με τα φάρμακα, τελειώνουν με τα εμβόλια. Διευκρίνισε ότι με τα τωρινά δεδομένα δεν έχει ημερομηνία λήξης το πιστοποιητικό όσων έχουν κάνει την αναμνηστική δόση του εμβολίου.

Σχετικά με τους ανεμβολίαστους πολίτες άνω των 60 ετών, σημείωσε ότι πρόκειται για το 8% των πολιτών αυτής τη κατηγορίας, ενώ δεν εμφανίστηκε αισιόδοξος πως θα μειωθεί δραματικά αυτό το ποσοστό, ούτε με την έναρξη των εμβολιασμών με το νέο εμβόλιο της Novavax.

Ο κ Θεμιστοκλέους έκανε γνωστό ότι στην ενημέρωση της Δευτέρας θα ανακοινωθεί πότε θα ανοίξει η πλατφόρμα για τους εμβολιασμούς με το νέο εμβόλιο.