Θεμιστοκλέους: Πιθανόν και σήμερα η απόφαση για 4η δόση εμβολίου σε ανοσοκατεσταλμένους

Θεμιστοκλέους: Πιθανόν και σήμερα η απόφαση για 4η δόση εμβολίου σε ανοσοκατεσταλμένους

Το θέμα της χορήγησης 4ης δόσης εμβολίου σε συγκεκριμένη ομάδα πολιτών, στους ανοσοκατεσταλμένους, θα αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης στη σημερινή συνεδρίαση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, γνωστοποίησε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Μάριος Θεμιστοκλέους, ο οποίος δεν απέκλεισε την πιθανότητα οι σχετικές αποφάσεις να ληφθούν απόψε.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο Μάριος Θεμιστοκλέους επισήμανε πως οι εν λόγω αποφάσεις θα αφορούν αποκλειστικά τη συγκεκριμένη ομάδα πολιτών και επανέλαβε ότι πιθανό να έχουμε απόφαση και σήμερα ή αλλιώς μπορεί να ληφθούν οι αποφάσεις στην επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής, χωρίς να δώσει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

Παρόλα αυτά διαβεβαίωσε ότι τα συστήματα είναι έτοιμα για τις όποιες εξελίξεις, ενώ ερωτηθείς σχετικά για τις περιπτώσεις πολιτών που έχουν λάβει μήνυμα μετά την τρίτη δόση πως ο εμβολιασμός τους θα ολοκληρωθεί μετά την τέταρτη, απάντησε ότι πρόκειται προφανώς για άτομα που ανήκουν στους ανοσοκατεσταλμένους.

«Η τέταρτη δόση σε γενικό πληθυσμό δεν έχει εγκριθεί και δεν έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο εάν η Όμικρον θα απαιτηθεί τροποποιημένη δόση εμβολίου» σημείωσε και δήλωσε αισιόδοξος πως «δεν θα πάμε σε τέταρτη δόση στον γενικό πληθυσμό».