Θεμιστοκλέους: Αρχές Οκτωβρίου οι πρώτοι εμβολιασμοί στα ιατρεία των παιδιάτρων

Θεμιστοκλέους: Αρχές Οκτωβρίου οι πρώτοι εμβολιασμοί στα ιατρεία των παιδιάτρων

Το όραμά του δεν είναι απλά να συμβάλει στην απελευθέρωσή μας από τα δεσμά του κορονοϊού, τα οποία είναι πολλά και επώδυνα, "συντονίζοντας το ισχυρότερο όπλο εναντίον του", αλλά και η τεχνογνωσία από την αναμφισβήτητα εντυπωσιακή οργάνωση του εμβολιασμού να χρησιμοποιηθεί για ένα ακόμη άλμα στο μέλλον, όπως επισημαίνει στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Συντονιστής Εμβολιαστικού του Σχεδίου "Ελευθερία", Μάριος Θεμιστοκλέους, ενώ δηλώνει αισιόδοξος ότι θα καταφέρουμε να ελέγξουμε την πανδημία.

«Ο απώτερος, στόχος μας είναι να εξελιχθεί ο ιός ως μια «βαριά γρίπη» που δε θα επιβαρύνει το Εθνικό Σύστημα Υγείας και την κοινωνική μας ζωή» και «ο επόμενος στόχος», όπως υπογραμμίζει ο κ. Θεμιστοκλέους, «είναι ένα νέο ψηφιοποιημένο σύστημα Υγείας με τη συμμετοχή και τη συνεργασία του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα, που θα παρέχει υπηρεσίες υψηλής ποιότητας». «Η ψηφιοποίηση, αποτελεί βασικό βραχίονα των νέων αλλαγών και η Επιχείρηση «Ελευθερία» μας δείχνει το δρόμο για την επόμενη ημέρα», υπογραμμίζει ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

«Περισσότεροι από 6.440.000 συμπολίτες μας έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον μια δόση, το 61% δηλαδή του γενικού πληθυσμού και το 70% του ενήλικου πληθυσμού. Η Ελλάδα βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην 11η θέση στους ημερήσιους εμβολιασμούς στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην 17η θέση στους εμβολιασμούς με μία δόση και στους ολοκληρωμένους εμβολιασμούς», τονίζει ο Συντονιστής Εμβολιαστικού του Σχεδίου "Ελευθερία".

«Βρισκόμαστε στην αρχή της διαδικασίας της τρίτης δόσης και ήδη 30.000 άτομα έχουν εμβολιαστεί», σημειώνει ο κ. Θεμιστοκλέους αναφέροντας παράλληλα ότι στο πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου θα έχουν ξεκινήσει οι πρώτοι εμβολιασμοί στα ιατρεία των παιδιάτρων.