Θ. Παπαθεοδώρου: Να αποφασίσει ο Αλ. Τσίπρας αν υιοθετεί τους ισχυρισμούς Καμμένου

Θ. Παπαθεοδώρου: Να αποφασίσει ο Αλ. Τσίπρας αν υιοθετεί τους ισχυρισμούς Καμμένου

Να αποφασίσει ο πρωθυπουργός εάν θα υιοθετήσει τους απαράδεκτους ισχυρισμούς του Πάνου Καμμένου, δήλωσε ο υπεύθυνος του τομέα Δικαιοσύνης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θόδωρος Παπαθεοδώρου. Αφορμή ήταν η ανακοίνωση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ευτέρπης Κουτζαμάνη για τα όσα ισχυρίστηκε στη προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ.

Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης αναφέρει ότι «μετά την απάντηση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου κ. Koυτζαμάνη σε όσα ψευδώς ανέφερε στη Βουλή κατά την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση ο υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Π. Καμμένος τίθενται δύο μείζονα ζητήματα. Το πρώτο είναι η πρωτοφανής για τη λειτουργία των θεσμών διάσταση που αρχίζει να παίρνει η δημόσια διαμάχη της νομοθετικής έναντι της δικαστικής εξουσίας και οι επιπτώσεις της στη δημοκρατική οργάνωση της ελληνικής πολιτείας. Δεύτερον, η απαράδεκτη και απρόκλητη διασπορά ψευδολογιών και κατασυκοφάντησης δικαστικών λειτουργών από τον κυβερνητικό εταίρο του κ. Τσίπρα».

Και καταλήγει: «Ο πρωθυπουργός θα πρέπει να επιλέξει: ή θα υιοθετήσει τους απαράδεκτους ισχυρισμούς του κ. Καμμένου και θα αναλάβει ο ίδιος την ευθύνη ή θα τον αποπέμψει από την κυβέρνηση».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ