Το τέλος του «Μεγάλου Συνασπισμού» για την Γερμανία επισημαίνουν οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές

Το τέλος του «Μεγάλου Συνασπισμού» για την Γερμανία επισημαίνουν οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές

Το τέλος του «Μεγάλου Συνασπισμού» για την Γερμανία επισημαίνει με σημερινή ανακοίνωσή του το κόμμα των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (ΕΚ), τονίζοντας ότι για να σταματήσει η περαιτέρω ριζοσπαστικοποίηση στη Γερμανία και την Ευρώπη, θα πρέπει να εξαλειφθούν τα αίτια της ανασφάλειας.

Στην ανακοίνωσή τους οι ευρωπαίοι σοσιαλιστές επισημαίνουν τη «δραματική αλλαγή» στο πολιτικό σκηνικό της Γερμανίας, με το ακροδεξιό κόμμα να εισέρχεται στην Μπούντεσταγκ για πρώτη φορά μετά τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο, ενώ το κόμμα των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών (SPD) ανακοίνωσε, δια του ηγέτη του, του Martin Schulz ότι θα περάσει στην αντιπολίτευση.

Ο πρόεδρος των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών στο ΕΚ Gianni Pittella δηλώνει: «Ευχαριστώ τον Martin Schulz για το πάθος που επέδειξε κατά την εκλογική εκστρατεία. Δυστυχώς δεν ήταν αρκετό. Αυτή είναι η αρχή μιας νέας φάσης ανανέωσης για το SPD. Η επιλογή να μεταβεί στην αντιπολίτευση και να εγκαταλείψει τον Μεγάλο Συνασπισμό δεν είναι μόνο σωστή, αλλά και μια απόφαση που κοιτάζει μπροστά. Είναι σύμφωνη με αυτό που αποφασίσαμε να κάνουμε εδώ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο". Ο Gianni Pittella συνεχίζει λέγοντας ότι η συζήτηση και η αντιπαράθεση μεταξύ διαφορετικών ιδεών και προγραμμάτων, μεταξύ της δεξιάς και της αριστεράς, είναι ο μόνος τρόπος για να πατάξουμε τον εξτρεμισμό και να σταματήσουν να προχωρούν κόμματα όπως το AfD.

"Η πρόοδος που επιτελούν αυτές οι δυνάμεις πρέπει να μας απασχολήσει όλους και να μας ωθήσει να δουλέψουμε σκληρά, όχι μόνο στη Γερμανία, αλλά και στην Ευρώπη, για μια πιο δίκαιη και πιο ανεκτική κοινωνία, με λιγότερες ανισότητες και περισσότερο επικεντρωμένη στη νεολαία μας. Τώρα είναι καιρός να κοιτάξουμε το μέλλον. Πρέπει να εξαλείψουμε τις αιτίες της αβεβαιότητας και του θυμού στους πολίτες. Πρέπει να εξασφαλίσουμε λύσεις για θέσεις εργασίας, μετανάστευση και ασφάλεια. Ελπίζω ότι σε αυτά τα θέματα η Γερμανία θα επιστρέψει στη Γερμανία και πάλι, συμβάλλοντας στην οικοδόμηση μιας καλύτερης κοινωνίας σε ευρωπαϊκό επίπεδο », τονίζει ο πρόεδρος των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ