Τελικά το αμάρτημα μου είναι ότι γράφω στο Liberal

Τελικά το αμάρτημα μου είναι ότι γράφω στο Liberal

H μέρα μου επιφύλασσε τελικά μια μεγάλη έκπληξη. Η « ΑΥΓΗ» η εφημερίδα της ριζοσπαστικής αριστεράς αφιέρωνε το πρωτοσέλιδό της και ένα δισέλιδο εσωτερικό στην Opinion Poll  και μένα προσωπικά ως Γενικό Διευθυντή της. 

Ο τίτλος χαρακτηριστικός « Το Δημόσιο πληρώνει, ο δημοσκόπος φουσκώνει τα νούμερα». Οφείλω να παραδεχτώ ότι το διάβασα με ενδιαφέρον αλλά και με απορία. Σκέφτηκα ότι είχε γίνει λάθος και τύπωσαν ξανά κάποιο περσινό φύλλο.

Τα επιχειρήματα ακριβώς τα ίδια με πέρυσι, επιχειρήματα που επαναλαμβάνονταν από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και Μ.Μ.Ε που τον στηρίζουν. Επιχειρήματα που άκουσα στην Εξεταστική Επιτροπή που συστάθηκε παρακαλώ για την « λίστα Πέτσα » και για ….μια έρευνα της Opinion Poll ! Επιχειρήματα που απαντήθηκαν καταλυτικά κατά την διάρκεια των εργασιών της Εξεταστικής Επιτροπής.

Ωστόσο, όχι, το δημοσίευμα είναι φρέσκο. Το επιχείρημα ακριβώς το ίδιο: Ο ιδιοκτήτης της Opinion Poll κάνει δουλειές μέσω άλλης εταιρείας με το Δημόσιο και περίπου εγώ παίρνω εντολή και «πειράζω τα νούμερα». Μπορεί κάποιοι να είναι τόσο εμμονικοί, ώστε να επαναφέρουν τα ίδια και τα ίδια για να πλήξουν πρόσωπα και δημοσκοπικές εταιρείες; Μπορεί απ΄ότι φαίνεται, αλλά δεν μου αρκούσε σαν απάντηση για την τιμή που μου επιφύλασσε η αριστερή αυτή εφημερίδα.

Μπορεί να είναι κάποιοι τόσο λασπολόγοι, να μην υπολογίζουν την τιμή, την υπόληψη και την αξιοπρέπεια ανθρώπων ώστε να επιδιώκουν την επιστημονική και ηθική εξόντωσή τους ώστε με τα ίδια επιχειρήματα που διαψεύστηκαν πανηγυρικά, να γράφουν τα ίδια και τα ίδια; Ασφαλώς και μπορεί απ΄ ό,τι φαίνεται, αλλά και πάλι δεν μου αρκεί αυτό για να δώσω απάντηση σε μια τέτοια ολοκληρωτικού χαρακτήρα επίθεση.

Μπορεί κάποιοι να ποινικοποιούν την παράλληλη επιχειρηματική δραστηριότητα που μπορεί να έχει ένας ιδιοκτήτης δημοσκοπικής εταιρείας και αυτό να δίνει λαβή στο να θεωρείται ότι υπάρχουν ελαστικής συνείδησης δημοσκόποι που «  τρέχουν να πειράξουν νούμερα »;

Μπορεί ασφαλώς και εξαρτάται από τα πολιτισμικά πρότυπα και την δημοκρατικότητα που έχουν.Μπορεί κάποιοι να προσπαθούν να στείλουν μήνυμα « σιωπής» και « αυτολογοκρισίας» των δημοσκόπων στην τελική φάση προς τις εκλογές, χτυπώντας μια Εταιρεία που έτσι κι αλλιώς την έχουμε ξαναχτυπήσει; Ασφαλώς ..

Ωστόσο, όλα αυτά μου φαίνονταν ανεπαρκή για να κατανοήσω την επιμονή της « ΑΥΓΗΣ» στη συκοφάντηση και τη λάσπη.

Τελικά, κατάλαβα τι συμβαίνει, όταν διάβασα πολύ προσεκτικά το δισέλιδο αφιέρωμά της σε μένα και  την Opinion poll. Η εξήγηση ήταν απλή: Κατηγορούμαι ότι γράφω στο liberal.gr αναλύοντας τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων τα οποία χρησιμοποιώ για να χτυπάω τον Α. Τσίπρα και το ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή είναι η αλήθεια, το κομβικό γεγονός από το οποίο εξηγούνται όλα...

* Ο Ζαχαρίας Ζουπης είναι Διευθυντής Ερευνών της Opinion Poll