Τασούλας: 295 βουλευτές έχουν εμβολιασθεί ή νόσησαν - Για ιατρικούς λόγους ανεμβολίαστος ο βουλευτής της ΝΔ

Τασούλας: 295 βουλευτές έχουν εμβολιασθεί ή νόσησαν - Για ιατρικούς λόγους ανεμβολίαστος ο βουλευτής της ΝΔ

Απαντήσεις για το ποσοστό εμβολιασμένων και νοσούντων από κορονοϊό έδωσε ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας. Αναλυτικότερα, μιλώντας με κοινοβουλευτικούς συντάκτες επανέλαβε πως οι εμβολιασμένοι και όσοι έχουν νοσήσει το τελευταίο εξάμηνο είναι συνολικά 295, ενώ για τον έναν βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας που δεν έχει εμβολιαστεί έχει συμβεί για ιατρικούς λόγους. 

Σημειώνεται πως η σχετική ενημέρωση έγινε έπειτα από στοιχεία που είχε στα χέρια του ο πρόεδρος με βάση σχετική ενημέρωση που του παρείχαν οι κοινοβουλευτικές ομάδες.

Επιπλέον, ερωτηθείς για τους βουλευτές της συμπολίτευσης, είπε ότι, πλην του προσώπου που δεν εμβολιάστηκε για ιατρικούς λόγους, όλοι οι βουλευτές της ΝΔ είναι υγειονομικώς ασφαλείς και σημείωσε μάλιστα ότι έλαβε σχετική επιστολή από το ίδιο πρόσωπο χθες.

Για τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ παρέπεμψε σε σχετική αναφορά του Αλ.Τσίπρα περί εμβολιασμού όλων των βουλευτών του κόμματός του.

Τέλος, ο κ. Τασούλας υπενθύμισε ότι διατηρείται το μέτρο της ταυτόχρονης παρουσίας έως 120 βουλευτών στο μέγαρο της Βουλής και ότι οι βουλευτές που δεν είναι υγειονομικώς καλυμμένοι, οφείλουν να προσκομίζουν στο ιατρείο του Κοινοβουλίου αποτελέσματα ελέγχων για κορονοϊό, δύο φορές την εβδομάδα, όπως πράττουν και οι εργαζόμενοι της Βουλής.