Τα «έψαλλαν» οι Εξαγωγείς στον Δραγασάκη για μακεδονικά προϊόντα: Ελάτε μαζί μας να δείτε

Τα «έψαλλαν» οι Εξαγωγείς στον Δραγασάκη για μακεδονικά προϊόντα: Ελάτε μαζί μας να δείτε

Ανοιχτή πρόσκληση στον αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Γιάννη Δραγασάκη να διαπιστώσει την κατάσταση που επικρατεί στις διεθνείς εκθέσεις με τα μακεδονικά προϊόντα απηύθυνε ο Σύνδεσμος Ελλήνων Εξαγωγέων μέσω του προέδρου του κ. Γεώργιου Κωνσταντόπουλου.

Αφορμή στάθηκε η τοποθέτηση του κ. Δραγασάκη πριν από το πρόγευμα εργασίας, που παραθέτει ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Ελλάδος (ΣΕΒΕ) στη Θεσσαλονίκη, με επίσημο προσκεκλημένο τον ίδιο, πως είναι αβάσιμη όλη ανησυχία γύρω από τα εμπορικά σήματα που εμπεριέχουν τον όρο "Μακεδονία" ή "μακεδονικό" προσθέτοντας ότι η σχετική συζήτηση εμπεριέχει στοιχεία παραπληροφόρησης και "κάνει ζημιά, καθώς δημιουργεί έλλειψη αυτοπεποίθησης και σιγουριάς.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΣΕΒΕ, Γεώργιος Κωνσταντόπουλος, ερωτηθείς σχετικά, απάντησε πως δεν θεωρεί υπερβολικές τις ανησυχίες για τα εμπορικά σήματα. «Αρκεί να κάνετε μια βόλτα μαζί μας στις επόμενες διεθνείς εμπορικές εκθέσεις, στη "Fancy Food" τον Ιούνιο ή στην "Anuga" τον Οκτώβριο, για να δείτε τα σήματα της Βόρειας Μακεδονίας πώς θα βρίσκονται εκεί, με ποια δυναμική, με τι κοστολόγιο, πόσο θα πωλούνται τα κρασιά της Βόρειας Μακεδονίας που θα λέγονται "μακεδονικά" και πόσο τα αντίστοιχα προϊόντα της Μακεδονίας μας εδώ και μια σειρά άλλων προϊόντων.

Πασχίσαμε, ιδρώσαμε, πολεμήσαμε για να κάνουμε το μακεδονικό brand γνωστό με μια συγκεκριμένη ποιότητα, αλλά δυστυχώς και με ένα συγκεκριμένο κοστολόγιο, για το οποίο δεν ευθυνόμαστε πάντα εμείς (οι επιχειρηματίες). Και φυσικά για όλα αυτά τα θέματα, αναγκαζόμαστε δυστυχώς να αποδείξουμε ξανά σε ένα παγκόσμιο περιβάλλον ποιοι είμαστε, την ταυτότητά μας, τις επωνυμίες μας, τα προϊόντα μας που υπάρχουν εδώ και δεκαετίες στις διεθνείς αγορές και μπαίνουμε σε υπερβολικά κόστη, σε νομικές διαμάχες, σε επιτροπές, σε διεθνείς ομάδες για να αποδείξουμε ότι τα προϊόντα μας λέγονται μακεδονικά, ότι οι επιχειρήσεις μας είναι μακεδονικές... Καταλαβαίνετε ότι αυτό μόνο καλό δεν είναι», υπογράμμισε ο κ.Κωνσταντόπουλος.

Δείτε το βίντεο