Τ. Θεοδωρικάκος: Τετραετής σχεδιασμός προσλήψεων μαζί με το ΑΣΕΠ στο Δημόσιο

Τ. Θεοδωρικάκος: Τετραετής σχεδιασμός προσλήψεων μαζί με το ΑΣΕΠ στο Δημόσιο

Συνάντηση με τον πρόεδρο του ΑΣΕΠ κ. Ιωάννη Καραβοκύρη είχε σήμερα ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Τάκης Θεοδωρικάκος.

Στη συνάντηση μετείχε και η Γενική Γραμματέας Ανθρώπινου Δυναμικού Δημοσίου Τομέα κ. Βιβή Χαραλαμπογιάννη.

Ως μια εκτενή και πολύ δημιουργική συνεργασία χαρακτήρισε τη συνάντηση ο υπουργός Εσωτερικών

Μετά τη συνάντηση ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Τάκης Θεοδωρικάκος δήλωσε αναλυτικά: 

«Με τον Πρόεδρο του ΑΣΕΠ, τον κ. Καραβοκύρη, είχαμε μια εκτενή και πολύ δημιουργική συνεργασία. Αυτό που ενδιαφέρει τους πολίτες και θέλω να είμαστε απολύτως ξεκάθαροι –και αποτελεί επιλογή της Κυβέρνησης αλλά και του κ. Προέδρου του ΑΣΕΠ- είναι ο τετραετής προγραμματισμός των προσλήψεων στο ελληνικό Δημόσιο. Για τον σκοπό αυτό η Κυβέρνηση καταγράφει το σύνολο των αναγκών. Ένα τμήμα αυτών θα καλυφθεί μέσα από το πρόγραμμα κινητικότητας των εργαζομένων στον δημόσιο τομέα και στη συνέχεια θα γίνουν οι προσλήψεις που πρέπει να γίνουν, για τις οποίες θα ενημερώνονται οι πολίτες, ώστε να έχουν όλοι τη δυνατότητα να συμμετάσχουν. Οι διαδικασίες να γίνονται γρήγορα και αποτελεσματικά, χωρίς να ταλαιπωρούνται οι ενδιαφερόμενοι, γιατί αυτό είναι το μέλημά μας, το κράτος να εξυπηρετεί τους πολίτες.

Άμεσα ολοκληρώνεται η διαδικασία που αφορά την πρόσληψη των 4.500 εκπαιδευτικών της Ειδικής Αγωγής και των 2.500 Υγειονομικού προσωπικού που αφορά την κάλυψη των αναγκών στον κρίσιμο χώρο της Υγείας.
Αυτό ήταν το βασικότερο θέμα και το δεύτερο, αφορά την αποκομματικοποίηση του Κράτους και την απόφαση η οποία ψηφίζεται με το νόμο για το επιτελικό κράτος, να υπάρξουν Υπηρεσιακοί Γενικοί Γραμματείς σε όλα Υπουργεία, ώστε το κράτος να έχει συνέχεια και θεσμική μνήμη. Το ΑΣΕΠ είναι βέβαιο ότι θα βοηθήσει γρήγορα και αποτελεσματικά σε αυτή τη διαδικασία και είμαι βέβαιος ότι θα ανταποκριθεί και σε αυτά τα καθήκοντα. Και φυσικά αυτό που συμφωνήσαμε είναι ότι έχουμε διαρκή επικοινωνία γιατί ο κ. Πρόεδρος του ΑΣΕΠ έχει τεράστια εμπειρία και γνώση και από το έργο που παράγεται εκεί, υπάρχουν πολύ θετικά αποτελέσματα για όλους τους Έλληνες πολίτες».

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του ΑΣΕΠ κ. Ιωάννης Καραβοκύρης δήλωσε:

«Συζητήσαμε σήμερα με τον κ. Υπουργό διάφορες προκηρύξεις που είναι σε εξέλιξη όσον αφορά την πορεία τους και την υλοποίησή τους. Κάναμε έναν οδικό χάρτη σχετικά με την προτεραιότητα και βέβαια θα είμαστε σε συνεχή επαφή για την περαιτέρω εξέλιξη των προκηρύξεων ή και των άλλων θεμάτων τα οποία αντιμετωπίζουμε και είναι κοινού ενδιαφέροντος».