«Συνταγές με... Ιστορία» ένα ξεχωριστό βιβλίο με επίκεντρο την ζωή και την κουζίνα της Μαρίκας Μητσοτάκη

«Συνταγές με... Ιστορία» ένα ξεχωριστό βιβλίο με επίκεντρο την ζωή και την κουζίνα της Μαρίκας Μητσοτάκη

Το βιβλίο «Συνταγές με... Ιστορία» της Μαρίκας Μητσοτάκη επανακυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ 10 χρόνια μετά την πρώτη του κυκλοφορία με την προσθήκη επιπλέον συνταγών. Η Μαρίκα Μητσοτάκη μαγειρεύει και θυμάται: την κουζίνα της μητέρας της, η οποία ήταν εξαιρετική μαγείρισσα, την ανατροπή που ήρθε για την υγεία της όταν, παιδί ακόμη, προσβλήθηκε από τον ιό της πολιομυελίτιδας, τη γνωριμία με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, τον έρωτα, τον γάμο, τον ερχομό των παιδιών, τα δύσκολα χρόνια της δικτατορίας, την εξορία, την επιστροφή και το σπιτικό στην Κρήτη.

Αναμνήσεις και στιγμιότυπα από μια ζωή πολυτάραχη και ταυτόχρονα συναρπαστική, άμεσα συνδεδεμένη με την πρόσφατη Ιστορία του τόπου μας. Και μαζί, σε αυτό το ξεχωριστό βιβλίο, οι παραδοσιακές συνταγές της «κυρίας Μαρίκας», που αποτελούσαν πάντα μια ακαταμάχητη, γευστική αφορμή για να παραμένει ενωμένη η οικογένεια γύρω από το τραπέζι.

Η παρουσίαση του βιβλίου «Συνταγές με... Ιστορία» πραγματοποιείται σήμερα 29 Νοεμβρίου, ανήμερα της συμπλήρωσης των 91 ετών από την γέννησή της, στο Μουσείο Μπενάκη Πειραιώς 138.

Αν θέλετε να παρακολουθήσετε ζωντανά την παρουσίαση της επανέκδοσης του βιβλίου «Συνταγές με …Ιστορία», που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 13:00, μπορείτε να συντονιστείτε στην επίσημη σελίδα Facebook του Ιδρύματος «Κωνσταντίνος Μητσοτάκης» όπου θα προβληθεί σε live streaming.

Συντονιστής της παρουσίασης είναι ο δημοσιογράφος Αντώνης Σρόιτερ και συμμετέχουν στη συζήτηση η Βουλευτής Χανίων Ντόρα Μπακογιάννη, η πρόεδρος του Ιδρύματος Σύλβιας Ιωάννου Άρτεμις Σκούταρη, η διευθύντρια επικοινωνίας του Πρωθυπουργού Κύρα Κάπη, ο εκδότης Θάνος Ψυχογιός και ο chef Άκης Πετρετζίκης. Γύρω από το ίδιο τραπέζι μοιράζονται αναμνήσεις από τη ζωή και τη μαγειρική της Μαρίκας Μητσοτάκη, την φιλοσοφία της ελληνικής κουζίνας που κλείνει μέσα της το μεράκι, την έννοια και την αγάπη για την οικογένεια μας.

Τα έσοδα της έκδοσης θα διατεθούν στο Κέντρο Υποδοχής & Αλληλεγγύης Δήμου Αθηναίων (Κ.Υ.Α.Δ.Α.) και στην κοινωνική κουζίνα «Ο Άλλος Άνθρωπος».