Συνεχίζεται η κατάσβεση της φωτιάς στο Ελ. Βενιζέλος - Βγαίνουν τα φορτηγά από το γκαράζ

Συνεχίζεται η κατάσβεση της φωτιάς στο Ελ. Βενιζέλος - Βγαίνουν τα φορτηγά από το γκαράζ

Συνεχίστηκε όλο το βράδυ η επιχείρηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στο γκαράζ του επιβατηγού «Ελευθέριος Βενιζέλος», ενώ απομακρύνονται φορτηγά οχήματα από το πλοίο για να αντιμετωπιστεί η κλίση 6 μοιρών που έχει πάρει.

Ειδικότερα, όπως μετέδωσε ο skai.gr, αυτή την ώρα επιχειρείται να αντιμετωπιστεί η κλίση 6 μοιρών που έχει πάρει αρχικά από τις ποσότητες νερού που χρησιμοποιήθηκαν για την κατάσβεση της φωτιάς και μετά από τη μετακίνηση των φορτηγών. Σημειώνεται ότι οι νταλίκες που βγαίνουν είναι αρχικά αυτές που είναι πιο κοντά στην έξοδο, καθώς τα ΙΧ είναι σε άλλο επίπεδο. Σύμφωνα με πυροσβέστες λόγω της ατελούς καύσης δεν υπάρχει έκρηξη και γι' αυτό δεν υπάρχει πια φλόγα. Η θερμοκρασία στο γκαράζ του Ελ. Βενιζέλος έφτασε και τους 500 βαθμούς Κελσίου. 

Χτες, οι εκτιμήσεις πυροσβεστών που βρίσκονται επί τόπου ανέφεραν ότι η φωτιά θα συνεχίσει να καίει για ακόμη 2 έως και 3 ημέρες, καθώς οι πυροσβέστες δεν έχουν καταφέρει να φθάσουν στην εστία της.

Μάλιστα οι πυροσβέστες άνοιξαν τρύπες πάνω απ'' την ίσαλο γραμμή για να φεύγουν τα νερά, ενώ παράλληλα δύο αντιρρυπαντικά σκάφη αντλούν τα νερά που πέφτουν από το πλοίο για να μην προκληθεί ρύπανση.

Υπενθυμίζεται ότι το πλοίο, που είχε αναχωρήσει με 140 μέλη πληρώματος από το λιμάνι του Πειραιά στις 10 το βράδυ με προορισμό τα Χανιά, γύρισε πίσω στις 4 τα ξημερώματα της Τετάρτης όταν εκδηλώθηκε πυρκαγιά στο τρίτο γκαράζ, ενώ έπλεε 8 ναυτικά μίλια ανοικτά της νησίδας του Αγ. Γεωργίου. Έδεσε στο λιμάνι των κρουαζιερόπλοιων, στην ακτή Ξαβερίου και αμέσως ξεκίνησε η αποβίβαση των επιβατών με τη χρήση κλίμακας της Π.Υ.

Στη συνέχεια το πλήρωμα άνοιξε τον καταπέλτη οχημάτων και οι πυροσβέστες με τη χρήση αφρού και νερού μπόρεσαν να περιορίσουν σε μεγάλο βαθμό τη φωτιά που εκδηλώθηκε.