Συνάντηση με τον Putin ζήτησε ο Erdogan

Συνάντηση με τον Putin ζήτησε ο Erdogan

Ο Τούρκος πρόεδρος Recep Tayyip Erdogan και ο ρώσος ομόλογός του Vladimir Putin μπορεί να έχουν συνομιλίες στη Διάσκεψη για το Κλίμα που θα ξεκινήσει τις εργασίες της την ερχόμενη εβδομάδα στο Παρίσι, δήλωσαν σήμερα πηγές της τουρκικής προεδρίας, οι οποίες διευκρίνισαν ότι δεν έχει οριστεί συγκεκριμένη ημερομηνία για συνομιλίες.

Νωρίτερα, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το Κρεμλίνο είχε ανακοινώσει πως ο Τούρκος πρόεδρος Recep Tayyip Erdogan ζήτησε να συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ρωσίας Vladimir Putin στο Παρίσι στις 30 Νοεμβρίου. Ο Putin και ο Erdogan θα λάβουν μέρος στην παγκόσμια διάσκεψη για το κλίμα που ξεκινά στο Παρίσι στις 30 Νοεμβρίου.

"Μία πρόταση από την τουρκική πλευρά για μία συνάντηση σε επίπεδο αρχηγών κρατών έχει επιδοθεί στον πρόεδρο", δήλωσε ο εκπρόσωπος Ντμίτρι Πεσκόφ στη διάρκεια τηλεδιάσκεψης με δημοσιογράφους. "Αυτό είναι το μόνο που μπορώ να πω".

Ο Πεσκόφ είπε ακόμη ότι ο Erdogan τηλεφώνησε στον Putin επτά ή οκτώ ώρες μετά την κατάρριψη ρωσικού μαχητικού αεροσκάφους από την Τουρκία την Τρίτη. Ο Erdogan δήλωσε χθες στο τηλεοπτικό δίκτυο France 24 πως κάλεσε στο τηλέφωνο τον Putin μετά την κατάρριψη του βομβαρδιστικού αλλά ο ρώσος ηγέτης δεν του τηλεφώνησε.

"Αυτό το αίτημα διαβιβάστηκε επίσης στον πρόεδρο", είπε ο Πεσκόφ.

Την επομένη της επίσκεψης στη Μόσχα του Γάλλου προέδρου Francois Hollande, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου δήλωσε ακόμη ότι οι δυτικές χώρες που έχουν εμπλακεί στη συριακή σύγκρουση δεν είναι έτοιμες να ενωθούν για έναν ενιαίο συνασπισμό με τη Ρωσία εναντίον της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

"Δυστυχώς, οι εταίροι μας δεν είναι αυτή τη στιγμή έτοιμοι να εργαστούν από κοινού στο πλαίσιο ενός ενιαίου συνασπισμού", δήλωσε ο Πεσκόφ.

"Χθες, ο πρόεδρος Putin υπογράμμισε πως, παρά το γεγονός αυτό, κρατάμε τον πόρτα ανοικτή και είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε με οποιαδήποτε μορφή στην οποία θα είναι έτοιμοι οι εταίροι μας", πρόσθεσε.