Συγκέντρωση θαυμαστών του Τζόκοβιτς έξω από το ξενοδοχείου που «κρατείται» στην Αυστραλία

Συγκέντρωση θαυμαστών του Τζόκοβιτς έξω από το ξενοδοχείου που «κρατείται» στην Αυστραλία

Θαυμαστές του Νόβακ Τζόκοβιτς έχουν συγκεντρωθεί έξω από το ξενοδοχείο όπου «κρατείται» στη Μελβούρνη, μετά την απόφαση της αυστραλιανής κυβέρνησης να του αφαιρέσει τη βίζα, καθώς εισήλθε στη χώρα ανεμβολίαστος και χωρίς να προσκομίσε τα απαραίτητα έγγραφα, όπως προβλέπεται με βάση τους υγειονομικούς κανόνες που ισχύουν στην Αυστραλία για την αντιμετώπιση της πανδημίας.  

Οι συγκεντρωμένοι, κυρίως Σέρβοι, εκφράζουν με συνθήματα και πανό την υποστήριξή τους στον τενίστα: «Αφήστε τον Νόβακ να φύγει! Δεν είναι εγκληματίας, είναι ήρωας του τένις, θέλουμε να τον δούμε!».

Έφεση κατά της απέλασης

 

Οι δικηγόροι του Ν. Τζόκοβιτς άσκησαν έφεση στο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο της Μελβούρνης με σκοπό την ακύρωση της απόφασης της αυστραλιανής κυβέρνησης για απέλασή του. 

Κατά την ακρόαση χθες Πέμπτη, το δικαστήριο αναμενόταν να αποφανθεί για την τύχη του, ωστόσο, ο αρμόδιος δικαστής ανέβαλε τη διαδικασία για το πρωί της Δευτέρας.

Μέχρι τότε, ο Τζόκοβιτς θα πρέπει να παραμείνει έγκλειστος -και υπό φύλαξη- στο ξενοδοχείο όπου η κυβέρνηση συγκεντρώνει πρόσφυγες, μετανάστες και όσους έχουν ασκήσει έφεση για υποθέσεις απελάσεων.

Πολιτική διάσταση δίνει η Σερβία

 

Σημειώνεται ότι συγκέντρωση διαμαρτυρίας υπέρ του Νόβακ Τζόκοβιτς πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, νωρίς το απόγευμα, στο Βελιγράδι, την οποία οργάνωσε η οικογένεια του Σέρβου αντισφαιριστή.

Στη Σερβία αποδίδεται πολιτική διάσταση στην υπόθεση απέλασης του Νόβακ Τζόκοβιτς από την Αυστραλία. Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι βρίσκεται σε συνεχή τηλεφωνική επαφή με τον Νόβακ Τζόκοβιτς και εκτίμησε ότι η πολιτική ηγεσία της Αυστραλίας χρησιμοποιεί το γεγονός για πολιτικούς σκοπούς.

Ο Βούτσιτς ανέφερε ότι η σερβική κυβέρνηση ζήτησε από την κυβέρνηση της Αυστραλίας να δοθεί η δυνατότητα στον Τζόκοβιτς να μείνει στο σπίτι που νοικιάζει στη Μελβούρνη ώστε να μπορεί να προπονείται μέχρι τη Δευτέρα που θα εκδοθεί η απόφαση της έφεσης που άσκησε για την απέλασή του.

«Ζητήσαμε να μην διαμένει ο Τζόκοβιτς στο κακόφημο ξενοδοχείο παράνομων μεταναστών αλλά να του επιτραπεί να μείνει στο σπίτι που νοικιάζει» δήλωσε ο Βούτσιτς.

Την ίδια ώρα, τα σερβικά ΜΜΕ έκαναν λόγο για προσπάθεια αποκλεισμού του, με «δόλια μέσα», από το τουρνουά τένις για τη συμμετοχή στο οποίο πραγματοποίησε το ταξίδι στην Αυστραλία.

Διαβάστε ακόμη: 

Χωρίς τέλος το θρίλερ με τον Τζόκοβιτς στην Αυστραλία - Στο πλευρό του ο Σέρβος πρόεδρος

Ναδάλ για Τζόκοβιτς: Ήξερε τους κανόνες και πήρε τις αποφάσεις του