Στο ζενίθ η υποκρισία της κυβέρνησης: Αρνήθηκαν στην Λ. Νικολοπούλου να καταθέσει στην εξεταστική

Στο ζενίθ η υποκρισία της κυβέρνησης: Αρνήθηκαν στην Λ. Νικολοπούλου να καταθέσει στην εξεταστική

Του Αλέξανδρου Διαμάντη

Με συνοπτικές διαδικασίες η πλειοψηφία αρνήθηκε να καταθέσει στην εξεταστική επιτροπή για την Υγεία η σύζυγος του Γιάννη Στουρνάρα, Λίνα Νικολοπούλου, μολονότι η πλειοψηφία την έχει κατηγορήσει για τις διαφημιστικές εκστρατείες του ΚΕΕΛΠΝΟ που είχε αναλάβει στο παρελθόν η εταιρεία της MINDWORK BUSINESS SOLUTIONS. Μετά από αυτήν την εξέλιξη γίνεται φανερή η υποκρισία της κυβέρνησης, που προφανώς θέλει να παραμείνει η λάσπη!

Η κυρία Νικολοπούλου είχε στείλει σχετική επιστολή στην επιτροπή, αλλά προφανώς η πλειοψηφία δεν επιθυμεί να ακουστεί ο αντίλογος και ως εκ τούτου απέρριψαν το αίτημά της. Πρωτεργάτης ήταν ο πρόεδρος της Επιτροπής, Αντώνης Μπαλωμενάκης ενώ τον ακολούθησαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ. Μάλιστα, το (παράλογο) επιχείρημά τους ήταν ότι η ίδια δεν θα μπορούσε να εισφέρει τίποτα στο έργο της επιτροπής.

Ακούγοντας την πλειοψηφία να αρνείται στην σύζυγο του κεντρικού τραπεζίτη να έρθει στη Βουλή ο βουλευτής της ΝΔ, Νότης Μηταράκης διαμαρτυρήθηκε, λέγοντας ότι η παρουσία του στην επιτροπή δεν είχε νόημα. Ο κ. Μηταράκης ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από την σημερινή συνεδρίαση, στην οποία είχε προσκληθεί ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Κρεμαστινός.

Λίγο αργότερα μιλώντας με κοινοβουλευτικούς συντάκτες ο βουλευτής της ΝΔ σχολίαζε πως ενώ η Λίνα Νικολοπούλου λοιδορείται επί ένα χρόνο με υπαινιγμούς περί προνομιακής μεταχείρισής της από το ΚΕΕΛΝΠΟ και πρόσφατα και από τη Novartis, τώρα που ίδια ζητά να προσέλθει στην Επιτροπή η πλειοψηφία της αρνείται ένα αυτονόητο δικαίωμα, δαπανώντας αντιθέτως χρόνο σε άλλες ανούσιες μαρτυρίες επί των ερευνώμενων υποθέσεων.

Φωτογραφία: Intime News