Στο Κάιρο Τ. Κουίκ και Φ. Φωτίου για την τριμερή Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου

Στο Κάιρο Τ. Κουίκ και Φ. Φωτίου για την τριμερή Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου

Διμερή θέματα που σχετίζονται με την ομογένεια βρέθηκαν στο επίκεντρο της πρωινής συνάντησης, στην Αθήνα, του υφυπουργού Εξωτερικών, αρμόδιου για τον Απόδημο Ελληνισμό, Τέρενς Κουίκ, με τον Κύπριο ομόλογό του, Φώτη Φωτίου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ενημέρωση του υφυπουργού Εξωτερικών, ο κ. Κουίκ και ο κ. Φωτίου συζήτησαν για τη σημερινή πρώτη τριμερή συνάντηση Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου για θέματα ομογένειας, που θα πραγματοποιηθεί στο Κάιρο, αλλά και για την επερχόμενη, επίσης πρώτη, τριμερή συνάντηση Ελλάδας-Κύπρου-Αρμενίας, η οποία θα πραγματοποιηθεί στη Λευκωσία στις 20 Οκτωβρίου.

Λίγο μετά το μεσημέρι, δύο άνδρες αναχώρησαν για την αιγυπτιακή πρωτεύουσα, όπου μαζί με την Αιγύπτια ομόλογό τους, Ναμπίλα Μακράμ, θα προετοιμάσουν την τριμερή συμμετοχή τους στη συνάντηση κορυφής Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου, που θα πραγματοποιηθεί στις 21 Νοεμβρίου στη Λευκωσία, υπό τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, Αλέξη Τσίπρα, τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη και τον Πρόεδρο της Αιγύπτου, Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι.

Μετά το τέλος της τριμερούς συνάντησης για θέματα ομογειας, οι τρεις αρμόδιοι υπουργοί για τη Διασπορά, Ελλάδας, Κύπρου και Αιγύπτου, θα δώσουν αύριο, Τρίτη 3 Οκτωβρίου, συνέντευξη Τύπου.

Επίσης, κατά την επίσκεψή του στην Αίγυπτο, ο κ. Κουίκ θα συναντηθεί με τον πατριάρχη Αλεξανδρείας, Θεόδωρο και με τα προεδρία των ελληνικών κοινοτήτων Καϊρου και Αλεξάνδρειας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ