Στις 27 Σεπτεμβρίου θα συνεχιστεί η δίκη για τη δολοφονία του Μ. Ζαφειρόπουλου

Στις 27 Σεπτεμβρίου θα συνεχιστεί η δίκη για τη δολοφονία του Μ. Ζαφειρόπουλου

Αναβολή για τις 27 Σεπτεμβρίου πήρε η δίκη του ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, ο οποίος δολοφονήθηκε τον Οκτώβρη του 2017 μέσα στο γραφείο του στην οδό Ασκληπιού.

Σύμφωνα με το dikastiko.gr, η διακοπή της δίκης κρίθηκε αναγκαία προκειμένου να ενημερωθεί για το περιεχόμενο της δικογραφίας ένας εκ των συνηγόρων υπεράσπισης ο οποίος διορίστηκε από το δικαστήριο.

Σημειώνεται πως στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου κάθισαν δυο από τους συνολικά πέντε κατηγορούμενους, ενώ τα μέτρα ασφαλείας ήταν δρακόντεια. Ο ένας από τους κατηγορούμενους φυγοδικεί, ενώ οι δύο με επιστολή τους στο δικαστήριο δήλωσαν ότι δεν επιθυμούν να εμφανιστούν  και θα εκπροσωπηθούν από συνήγορο.

Στο δικαστήριο μετήχθη και ο Αριστείδης Φλώρος, ο οποίος έκανε για πρώτη φορά την εμφάνισή του μετά το σάλο που δημιουργήθηκε λόγω της αποφυλάκισής του. Ο επιχειρηματίας συμπεριλαμβάνεται στη λίστα των μαρτύρων, καθώς η υπόθεση Ζαφειρόπουλου φέρεται να συνδέεται με αυτή της «Energa» και την απόπειρα δολοφονίας του δικηγόρου, Γιώργου Αντωνόπουλου ο οποίος ήταν, επίσης, σήμερα στο δικαστήριο.

Ο Μικέλα Κάστριοτ και ο Αλέξανδρος Μάτα κατηγορούνται ως φυσικοί αυτουργοί για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως, ληστεία, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, ενώ ως ηθικοί αυτουργοί αυτουργοί θα βρεθούν στο εδώλιο οι Κλοντιάν Λεκοτσάι, Άρμπερ Μπάκο και Όλντι Ντούλτσε. Οι δύο τελευταίοι καταδικάστηκαν σε 22 και 23 χρόνια κάθειρξης αντίστοιχα, για την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου τον Νοέμβριο του 2014 στο σπίτι του στην Πεντέλη. Για την ίδια υπόθεση καταδικάστηκε σε 13 χρόνια χρόνια κάθειρξης ως ηθικός αυτουργός στην απόπειρα ανθρωποκτονίας και ο Άρης Φλώρος.

Μάλιστα, ο τελευταίος είχε κληθεί να καταθέσει στην ανάκριση, αφού σύμφωνα με τις απολογίες κάποιων εκ των κατηγορουμένων, ο δικηγόρος έγινε «στόχος» προκειμένου οι κακοποιοί να αποσπάσουν χρήματα από τον 40χρονο επιχειρηματία, ο οποίος ήταν πελάτης του.

Η κατάθεση που «έδειξε» την υπόθεση εξαιτίας της οποίας έχασε τη ζωή του ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος ήταν εκείνη του Μικέλα Κάστριοτ, ο οποίος ομολόγησε στις Αρχές ότι δολοφόνησε τον ποινικολόγο έπειτα από εντολή των Μπάκο και Ντούλτσε. «Πριν από 1-2 μήνες με πήρε τηλέφωνο ένας συμπατριώτης μου από τη φυλακή και μου είπε ότι θα μου έδινε 20.000 ευρώ για να πυροβολήσω στο πόδι το δικηγόρο του Φλώρου.