Στις 21-22 Δεκεμβρίου το 17ο Επενδυτικό & Χρηματιστηριακό Συνέδριο του ΣΕΔ

Στις 21-22 Δεκεμβρίου το 17ο Επενδυτικό & Χρηματιστηριακό Συνέδριο του ΣΕΔ

Το Σάββατο 21 και την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2019 θα λάβει χώρα το 17ο Επενδυτικό & Χρηματιστηριακό Συνέδριο, με γενικό τίτλο: «Εταιρική Διακυβέρνηση, Επενδύσεις και Αγορά Εργασίας» που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Επενδυτών & Διαδικτύου.

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο ΗΛΕΚΤΡΑ ΠΑΛΛΑΣ, Ναυάρχου Νικοδήμου 18 & Βουλής, στην Πλάκα, υπό την αιγίδα του Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών και σε συνεργασία με το Ελληνικό Συμβούλιο Εταιρικής Διακυβέρνησης και το Πανεπιστήμιο Πειραιώς, Τμήμα Χρηματοοικονομικής Τραπεζικής.

Στο Συνέδριο θα απευθύνουν χαιρετισμό, ο Υφυπουργός Οικονομικών, αρμόδιος για το Χρηματοπιστωτικό σύστημα κ. Γιώργος Ζαββός, ο Πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Αθηνών, της Τράπεζας Πειραιώς και της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών κ. Γιώργος Χαντζηνικολάου και η Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κα Βασιλική Λαζαράκου.

Αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ.

Σύντομη περιγραφή του Συνεδρίου:

Η πρώτη ημέρα του Συνεδρίου, Σάββατο 21 Δεκεμβρίου, θα έχει τίτλο «Εταιρική Διακυβέρνηση & Επενδύσεις» και θα είναι αφιερωμένη στη Εταιρική Διακυβέρνηση και τη μεγάλη σημασία που έχει στην προσέλκυση σοβαρών Επενδύσεων στη χώρα μας.

Θα παρουσιαστούν τα συμπεράσματα από το «Πρόγραμμα Παρακολούθησης Γεν. Συνελεύσεων Εισηγμένων Εταιρειών 2019», στο οποίο συμμετείχαν και βαθμολόγησαν τις εταιρείες, φοιτητές από τα 5 Οικονομικά τμήματα Πανεπιστημίων της Αττικής (ΕΚΠΑ, ΟΠΑ,ΠΑΠΕΙ,ΠΑΔΑ, ΠΑΝΤΕΙΟ), αλλά και νομικές σχολές και ΑΕΙ της περιφέρειας.

Επίσης το Ελληνικό Συμβούλιο Εταιρικής Διακυβέρνησης θα παρουσιάσει το νέο Ελληνικό Κώδικα Εταιρικής Διακυβέρνησης, και θα γίνει συζήτηση για το νέο νόμο περί Εταιρικής Διακυβέρνησης.

Το Χρηματιστήριο Αθηνών θα παρουσιάσει σύγχρονα προϊόντα και εργαλεία, και θα γίνει ένας απολογισμός του 2019, μια χρονιά που το Ελληνικό Χρηματιστήριο αναδεικνύεται μέχρι στιγμής «πρωταθλητής» ανόδου, ανάμεσα σε όλα τα χρηματιστήρια του κόσμου.

Τέλος παράγοντες της αγοράς θα συζητήσουν σε στρογγυλό τραπέζι την πορεία και τις προοπτικές της Ελληνικής Κεφαλαιαγοράς και της Ελληνικής Οικονομίας.

Η δεύτερη ημέρα του Συνεδρίου, Κυριακή 22 Δεκεμβρίου,  θα έχει τίτλο «Απαιτούμενα προσόντα και δεξιότητες, για διασύνδεση με την αγορά εργασίας» και θα απευθύνεται αποκλειστικά σε φοιτητές των Ελληνικών Πανεπιστημίων, με πολλά και ενδιαφέροντα θέματα, τα οποία θα τους βοηθήσουν σε μεγάλο βαθμό, για να ενταχθούν στην αγορά εργασίας, όταν πάρουν το πτυχίο τους.

Ενδεικτικά αναφέρονται:

1. Απαιτούμενα προσόντα & δεξιότητες

2. Μεταπτυχιακές σπουδές

3. Οργάνωση & σύνταξη σύγχρονου βιογραφικού

4. Τα μυστικά μιας επιτυχημένης συνέντευξης

5. Επαφή με τις εταιρίες