Στις 19:30 το μήνυμα του πρωθυπουργού - Τι θα εξαγγείλει

Στις 19:30 το μήνυμα του πρωθυπουργού - Τι θα εξαγγείλει

Στις 19:30 θα πραγματοποιηθεί το μήνυμα του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη. Σε αυτό το πλαίσιο, αναβλήθηκε η τακτική ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για την πανδημία.

Το μήνυμα πραγματοποιείται εν μέσω δυσοίωνων εκτιμήσεων, καθώς και αρνητικών ρεκόρ στην Ελλάδα και σε ολόκληρη την Ευρώπη, που εντείνουν την αγωνία για την πορεία της πανδημίας, ενόψει των γιορτών.

Η στρατηγική μέχρι τα Χριστούγεννα

 

Η απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να απευθυνθεί στους πολίτες ελήφθη από τον ίδιο, με σκοπό ο πρωθυπουργός να παρουσιάσει την κυβερνητική στρατηγική μέχρι τα Χριστούγεννα.

Στο τηλεοπτικό του μήνυμα, ο πρωθυπουργός αναμένεται να ξεκαθαρίσει για ακόμα μία φορά ότι δεν θα ληφθούν περαιτέρω οριζόντια περιοριστικά μέτρα, ωστόσο θα αναφερθεί στις αντοχές του Εθνικού Συστήματος Υγείας και θα απευθύνει εκ νέου έκκληση στους πολίτες να σπεύσουν να εμβολιαστούν για την πρώτη και τη δεύτερη, αλλά και την τρίτη δόση.

Τα προνόμια των εμβολιασμένων

 

Πιο συγκεκριμένα, ο Κυρ. Μητσοτάκης θα απευθυνθεί στους άνω των 65, καλώντας τους να κάνουν την τρίτη δόση του εμβολίου, προκειμένου να μην χάσουν τα προνόμια των εμβολιασμένων.

Σε αυτό το πλαίσιο, θα γίνει σαφές ότι όσοι δεν εμβολιαστούν δεν θα μπορέσουν να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα στο εσωτερικό των καταστημάτων της εστίασης, ενώ θα πρέπει να επιδεικνύουν rapid test οπουδήποτε αλλού βρεθούν εκτός από τα σούπερ μάρκετ, τα φαρμακεία και εκκλησίες.