Στήριξη από το υπουργείο Υγείας στον πρόεδρο του ΚΕΕΛΠΝΟ

Στήριξη από το υπουργείο Υγείας στον πρόεδρο του ΚΕΕΛΠΝΟ

Την αμέριστη συμπαράστασή του προς τον πρόεδρο του ΚΕΕΛΠΝΟ, παρά το γεγονός ότι καταδικάστηκε για παράβαση καθήκοντος, εκφράζει με επίσημη ανακοίνωσή του το Υπουργείο Υγείας.

Ειδικότερα το Υπουργείο Υγείας αναφέρει ότι η καταδίκη του Θεόφιλου Ρόζενμπεργκ είναι πρωτόδικη και αφορά πλημμέλημα ενώ υποστηρίζει ότι υπήρξε κλίμα συστηματικής υπονόμευσης, διαβολής και συκοφαντίας του ΚΕΕΛΠΝΟ από ένα φαύλο σύστημα της διοίκησης. 

Αναλυτικά στην ανακοίνωσή του το Υπουργείο Υγείας τονίζει τα εξής:

«Με αφορμή μια πρωτόδικη απόφαση Δικαστηρίου, σε βαθμό πλημμελήματος, κατά του Προέδρου του ΕΟΔΥ (πρώην ΚΕΕΛΠΝΟ) κ.Ρόζενμπεργκ και της μετακλητής υπαλλήλου κ. Θεμελή, για μια υπόθεση που αφορούσε το είδος των καθηκόντων της υπαλλήλου στον Οργανισμό και όχι φυσικά ατασθαλίες στη Διοίκηση του, η ΝΔ έσπευσε να μιλήσει για δικαίωση της στην κριτική για «παραδιοίκηση» που δήθεν εγκαθίδρυσε ο ΣΥΡΙΖΑ στο ΚΕΕΛΠΝΟ.

Με δεδομένο το σεβασμό στη λειτουργία της Δικαιοσύνης, περιμένουμε με ενδιαφέρον το σκεπτικό της συγκεκριμένης απόφασης για την οποία μάλιστα υπήρξε αθωωτική πρόταση από τον Εισαγγελέα και μειοψηφία υπέρ της απαλλαγής. Οφείλουμε όμως να υπενθυμίσουμε ότι η υπόθεση αυτή ξεκίνησε από καταγγελίες και μηνύσεις του πρώην προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ, ο οποίος έχει ήδη απολυθεί από τον Οργανισμό μετά από την άσκηση διώξεων για κακουργηματικές πράξεις με βάση το νόμο περί καταχραστών του Δημοσίου.

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση και εμπιστοσύνη της προς τον Πρόεδρο κ. Θ. Ρόζενμπεργκ και τη σημερινή Διοίκηση του ΕΟΔΥ, οι οποίοι σε κλίμα συστηματικής υπονόμευσης, διαβολής και συκοφαντίας από ένα φαύλο σύστημα, διασφάλισαν την ανταπόκριση του ΚΕΕΛΠΝΟ σε όλες τις μείζονες προκλήσεις για τη Δημόσια Υγεία (προσφυγικό, μεταδιδόμενα νοσήματα, επιδημίες ιλαράς κλπ) και ταυτόχρονα δρομολόγησαν, με τη στήριξη του Υπουργείου, μια μη αναστρέψιμη διαδικασία «ηθικοποίησης» και αναδιοργάνωσης που έχει την αποδοχή και την αναγνώριση από όλο το έντιμο και επιστημονικά αξιόπιστο ανθρώπινο δυναμικό του ΕΟΔΥ».