Στέλνουν για τρίτη φορά την υπόθεση Γεωργίου στο Συμβούλιο Εφετών

Στέλνουν για τρίτη φορά την υπόθεση Γεωργίου στο Συμβούλιο Εφετών

Συνέχεια στο «σίριαλ» της υπόθεσης του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου δίνει το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου, το οποίο έκανε δεκτή την αίτηση αναίρεσης που είχε ασκήσει η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, κατά του απαλλακτικού βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών, σχετικά με το αδίκημα της ψευδούς βεβαίωσης που είχε (κακούργημα).

Στο πλαίσιο αυτό το Συμβούλιο Εφετών θα κληθεί για τρίτη φορά να αποφανθεί επί του ιδίου θέματος και με τα ίδια δεδομένα αφού το αδίκημα για το οποίο κατηγορείται και σχετίζεται με καταγγελίες ότι το 2009 προέβη σε αλλοίωση των στοιχείων του ελλείμματος προκειμένου να διευκολυνθεί η υπαγωγή της χώρας μας σε μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής (μνημόνια) έχει καταπέσει και μάλιστα με στοιχεία από τη Eurostat.

Υπενθυμίζεται πως στη δικογραφία περιλαμβάνεται έγγραφο της Eurostat, το οποίο βεβαιώνει πως τα στοιχεία για τον υπολογισμό του ελλείμματος για το 2009 υποβλήθηκαν σύμφωνα με τους όρους και τις προυθέσεις που ισχύουν σε επίπεδο Ε.Ε..

Η καταγγελία κατά του κ. Γεωργίου έχει γίνει από πρώην στελέχη της  ΕΛΣΤΑΤ, και κυρίως από την κα Ζωής Γεωργαντά, η οποία υποστηρίζει πως ο πρώην επικεφαλής της Αρχής διόγκωσε σκόπιμα το έλλειμμα του 2009, προκειμένου να καταστεί εφικτή η υπαγωγή της χώρας σε μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής.

Πρέπει να σημειωθεί πως η υπόθεση του Ανδρέα Γεωργίου και οι συνεχείς σε βάρος του διώξεις, έχουν προκαλέσει κατ΄επανάληψη την αντίδραση των Ευρωπαίων και πέραν της Eurostat υπήρξαν παρεμβάσεις αφού θεωρείται πως έπραξε, όπως έχει αναφερθεί σύμφωνα με τα προβλεπόμενα.

Αξίζει ακόμη να αναφερθεί ότι και οι εισαγγελικές προτάσεις τις δύο προηγούμενες φορές ήταν θετικές προς το πρόσωπό του. 

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία intime news