Στάλθηκαν 40 τροχόσπιτα στη Λάρισα, επιδότηση ενοικίου στους σεισμόπληκτους
Κ. Αχ. Καραμανλής

Στάλθηκαν 40 τροχόσπιτα στη Λάρισα, επιδότηση ενοικίου στους σεισμόπληκτους

«Το υπουργείο Υποδομών έχει στείλει άμεσα 40 τροχόσπιτα και από αύριο θα φτάσουν και οι πρώτοι οικίσκοι στη περιοχή. Άμεσα θα ξεκινήσει και η διαδικασία επιδότησης ενοικίου, που ξεκινάει από τα 300 έως τα 500 ευρώ, έτσι ώστε να μπορέσουμε να διευκολύνουμε όλους τους κατοίκους που έχουν πρόβλημα με τα σπίτια τους», δήλωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Αχ. Καραμανλής, από το Δαμάσι του Τυρνάβου, αναφερόμενος στις πρωτοβουλίες του υπουργείου για τη στήριξη των σεισμόπληκτων.

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών εξήγησε ότι η διαδικασία αυτή θα ξεκινήσει άμεσα και πως μηχανικοί του Υπουργείου θα ενημερώσουν τους πληγέντες για τις γραφειοκρατικές διαδικασίες. Επισήμανε δε ότι σε δεύτερη φάση υπάρχει και η διαδικασία της λεγόμενης στεγαστικής συνδρομής, πέρα από την άμεση επιδότηση, προκειμένου να επισκευαστούν κτίρια, κατοικίες ή επιχειρήσεις, που έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές.

Μιλώντας, αναλυτικά, για τους οικίσκους που θα φιλοξενήσουν τους σεισμόπληκτους, ο κ. Καραμανλής ανέφερε ότι είναι έτοιμοι αλλά «χρειάζεται να γίνουν κάποιες εργασίες υποδομής για να μπορέσουν να εγκατασταθούν». «Δεν θα έχουμε πρόβλημα. Όσοι οικίσκοι χρειαστούν θα έρθουν στην περιοχή για να μπορέσουμε να εξυπηρετήσουμε τις ανάγκες των συμπολιτών μας που περάσαν αυτήν τη πολύ δύσκολη τραγωδία», πρόσθεσε.

Ξεκαθάρισε δε ότι δε θα γίνει καμία έκπτωση σε θέματα ασφαλείας όσον αφορά στον έλεγχο καταλληλότητας των κτιρίων στην ευρύτερη περιοχή.

Επίσης, ο υπουργός τόνισε ότι «η πολιτεία βρίσκεται στο σημείο από την πρώτη στιγμή για να αντιμετωπίσουμε τις επιπτώσεις ενός πολύ μεγάλου σεισμού», επισημαίνοντας: «Το υπουργείο Υποδομών έστειλε από την πρώτη ημέρα τα κλιμάκια από τη Γενική Διεύθυνση Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών, ενώ σήμερα είμαστε εδώ με 130 μηχανικούς».

Σημειώνεται, ότι ο κ. Καραμναλής, κατά τη διάρκεια της περιοδείας του, μετά τα χωριά των Δήμων Τυρνάβου και Ελασσόνας, θα επισκεφθεί τη γέφυρα του Πηνειού στον Δήμο Τεμπών, η οποία αναμένεται να δοθεί στη κυκλοφορία.

Νωρίτερα, ο κ. Καραμανλής, τον οποίο συνόδευε ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών, κ. Γιώργος Καραγιάννης, συμμετείχε σε σύσκεψη με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, κ. Κώστα Αγοραστό, το Δήμαρχο Τυρνάβου, κ. Γιάννη Κόκουρα και τους βουλευτές Λάρισας, κ. Στέλλα Μπίζιου, κ. Χρήστο Κέλλα και κ. Μάξιμο Χαρακόπουλο.

Σε δηλώσεις του μετά τη σύσκεψη ο κ. Καραμανλής τόνισε ότι Πολιτεία, Κυβέρνηση και τοπικοί φορείς βρίσκονται από την πρώτη στιγμή στην περιοχή για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων ενός πραγματικά μεγάλου σεισμού. 

Διαβάστε Περισσότερα