Στα ΑΒ Βασιλόπουλος... Βρίσκεται ο «μαύρος σκίουρος» του Κατώγι Αβέρωφ προσφέροντας φροντίδα & αγάπη για τα αδέσποτα

Στα ΑΒ Βασιλόπουλος... Βρίσκεται ο «μαύρος σκίουρος» του Κατώγι Αβέρωφ προσφέροντας φροντίδα & αγάπη για τα αδέσποτα

Για τον καθημερινό άνθρωπο, ίσως δεν υπάρχει ισχυρότερη αφοσίωση (και υψηλότερη πιστότητα) από αυτήν που του προφέρουν τα ζώα. Μια σχέση ιδιαίτερα «αγνή», αφού παρέχεται πρακτικά χωρίς αντίκρισμα. Μία ανταλλαγή... άνευ όρων που βρίσκει αντιστάθμισμα μόνο στη φροντίδα την οποία ο άνθρωπος μπορεί από την πλευρά του να προσφέρει σε αυτά. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο η στήριξη των οργανισμών που φροντίζουν τα ζώα, και ιδιαίτερα εκείνων που δεν έχουν την προστασία μιας οικιακής στέγης, διαμορφώνει μια υποχρέωση πρώτης προτεραιότητας, για τον σύγχρονο, ευαισθητοποιημένο πολίτη, αλλά και αντίστοιχα για το επιχειρείν.

Το τελευταίο διάστημα, δεν έχει περάσει απαρατήρητη η ευαισθησία της οικογένειας Αβέρωφ, η οποία από το 2019, καλύπτει τα έξοδα διατροφής και περίθαλψης για όσο το δυνατόν περισσότερα αδέσποτα ζώα στην περιοχή όπου δραστηριοποιείται και μεριμνά για τη διαμονή τους σε συνθήκες που ανταποκρίνονται στους όρους μιας υπεύθυνης κοινωνίας.

Η ευαισθητοποίηση αυτή που επιδεικνύει, αναβαθμίστηκε το τελευταίο διάστημα και με τη δημιουργία της πρωτοβουλίας «The Black Squirrel Project», ένα πρόγραμμα μέσα από το οποίο η οικογένεια Αβέρωφ, αφιερώνει κάποια από τα κρασιά της, και συγκεκριμένα 3 ετικέτες κρασιών, στην προστασία και την υποστήριξη των αδέσποτων ζώων. Η ΑΒ Βασιλόπουλος, θέλοντας να συμβάλλει στην ευγενική αυτή προσπάθεια, «φιλοξενεί» στα ράφια των καταστημάτων της, σχεδόν σε όλη την Ελλάδα τις συγκεκριμένες ετικέτες. 

Η αξιοθαύμαστη αυτή πρωτοβουλία και η σύμπραξη μεταξύ του εξαιρετικού οινοπαραγωγού και του κορυφαίου λιανεμπόρου, δεν προέκυψε, βέβαια, τυχαία. Είναι προϊόν της υψηλής ευαισθησίας, αλλά και της υπευθυνότητας που και οι δύο επιδεικνύουν έμπρακτα. Εδώ και χρόνια...

Η ιδέα

Μέσα από τις στειρώσεις ζώων από τον Δήμο Μετσόβου, τη σημαντική προσφορά των Εθελοντών Διαχείρισης Αδέσποτων Ζώων Μετσόβου και την υποστήριξη του Κατώγι Αβέρωφ, το οινοποιείο κάνει πραγματικότητα την προστασία των αδέσποτων, δείχνοντας το δρόμο για την εταιρική υπευθυνότητα με έναν ξεχωριστό τρόπο. Πώς; Αφιερώνει μία σειρά κρασιών στην προσπάθεια προστασίας των αδέσποτων ζώων. Το «Black Squirrel», ένα εκ των 3 κρασιών, είναι ένα κρασί που πήρε το όνομά του από τον μαύρο σκίουρο, ένα έξυπνο και χαριτωμένο ζώο, που “φιγουράρει” και στο εικαστικό της ετικέτας, το οποίο φαίνεται να επισκέπτεται την αυλή του οινοποιείου, προσφέροντας χαμόγελα σε όσους το βλέπουν.

Αυτά τα ξεχωριστά και σε προνομιακή τιμή κρασιά του κτήματος Κατώγι Αβέρωφ, φιλοξενεί, αποκλειστικά, στα καταστήματά της η ΑΒ Βασιλόπουλος, συμβάλλοντας με τον δικό της τρόπο στην πολύ σημαντική αυτή προσπάθεια, ενώ 1 ευρώ από τις πωλήσεις κάθε φιάλης, θα διατίθεται για τη φροντίδα των αδέσποτων ζώων στο Μέτσοβο. 

Η σειρά αποτελείται από τρείς ετικέτες: Κόκκινο, Λευκό και Ροζέ, με εξαιρετικά χαρακτηριστικά και γνωρίσματα:

Το Black Squirrel (2018) είναι ένας ερυθρός, ξηρός, ποικιλιακός οίνος. Συνδυάζει τις ποικιλίες Ξινόμαυρο και Merlot, και γοητεύει με τον αρωματικό του χαρακτήρα και την ευχάριστη γεύση του. Πρόκειται για ένα απολαυστικό κόκκινο κρασί, που συνοδεύει φαγητά με έμφαση το κρέας, αλλά και χορτοφαγικές επιλογές όπως μανιτάρια, μελιτζάνες και φακές.

Το Lucky Squirrel (2021) είναι ένας λευκός, ξηρός, ποικιλιακός οίνος. Χάρη στην ποικιλία Malvasia Aromatica αποτυπώνει στον αρωματικό του χαρακτήρα τις ευωδιές της Άνοιξης. Με έντονο ανθικό χαρακτήρα και χαρακτηριστικά αρώματα φρούτων, πρόκειται για ένα λευκό κρασί, που συνοδεύει σαλάτες, θαλασσινά, ψάρια και ζυμαρικά.

Το Proud Squirrel (2021) είναι ο ροζέ, ξηρός, ποικιλιακός οίνος που συμπληρώνει τη σειρά. Ένα εκφραστικό ροζέ κρασί, από την ποικιλία Merlot, με έντονα αρώματα φρούτων και απαλή γεύση. Πίνεται...μόνο του, ή συνοδεύοντας comfort food, παραδοσιακά λαδερά και εξωτικά ασιατικά πιάτα!

Εσείς, δεν έχετε παρά να επισκεφθείτε ένα κατάστημα της ΑΒ Βασιλόπουλος, για να τα αποκτήσετε και να τα απολαύσετε, συμβάλλοντας παράλληλα σε ένα καλό σκοπό: την προστασία των αδέσποτων ζώων.

Απολαύστε υπεύθυνα.