Στα 143 εκατ. ευρώ το κόστος των ανεμβολίαστων στο ιταλικό Δημόσιο σε ένα μήνα

Στα 143 εκατ. ευρώ το κόστος των ανεμβολίαστων στο ιταλικό Δημόσιο σε ένα μήνα

Τα έξοδα νοσηλείας των ανεμβολίαστων ασθενών με κορονοϊό, τα οποία καλύφθηκαν από το ιταλικό σύστημα υγείας μέσα σε ένα μήνα, ανήλθαν σε 143 εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με έρευνα του Καθολικού Πανεπιστημίου της Ρώμης.

Παράλληλα, σε σύνολο 20 περιφερειών, την τελευταία εβδομάδα ο αριθμός ασθενών με κορονοϊό στις ΜΕΘ μειώθηκε σε 8, ενώ σε 6 περιφέρειες ξεπερνά το 20% επί του συνόλου των διαθέσιμων κλινών.

Οι υγειονομικές αρχές προχωρούν επειγόντως σε επιπλέον αγορά αντιβιοτικών που χρησιμοποιούνται κατά του ιού, τα οποία σε πολλές περιοχές της Ιταλίας -τόσο στα νοσοκομεία, όσο και στα φαρμακεία- έχουν σχεδόν εξαντληθεί.

Αύξηση κρουσμάτων κατά 49% στο 7ήμερο

 

Στην καθιερωμένη εβδομαδιαία έκθεσή του, το επιστημονικό ίδρυμα Gimbe υπογραμμίζει ότι τις τελευταίες επτά ημέρες τα κρούσματα αυξήθηκαν κατά 49%, οι εμβολιασμοί κατά 62%, ενώ, σε ό,τι αφορά τις νέες εισαγωγές ασθενών με κορονοϊό στο νοσοκομείο, 76% είναι ανεμβολίαστοι.

Το ίδρυμα Gimbe προσθέτει, τέλος, ότι 2,2 εκατομμύρια πολίτες άνω των 50 ετών ακόμη δεν έχουν εμβολιαστεί και θεωρεί ότι «τα μέτρα που έως τώρα έχει λάβει η κυβέρνηση Ντράγκι, δεν αρκούν για να μπορέσουν να περιοριστούν οι μολύνσεις από covid 19».