Στ. Κοντονής: Προσπαθούμε να κάνουμε νοικοκύρεμα

Στ. Κοντονής: Προσπαθούμε να κάνουμε νοικοκύρεμα

«Βάζουμε τάξη στο χάλι 30 ετών που μας κληροδότησαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ» τόνισε ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής, κατά τη τέταρτη μέρα συζήτησης, στην Ολομέλεια της Βουλής, επί του κρατικού προϋπολογισμού για το 2016.

«Στα χρόνια της μνημονιακής επέλασης, ο αθλητισμός δέχθηκε πάρα πολλές περικοπές. Με τον παρόντα προϋπολογισμό η μείωση είναι ύψους 7 εκατ. ευρώ και οι βασικές μειώσεις αφορούν τις επιχορηγήσεις. Προσπαθούμε να κάνουμε ένα σωστό νοικοκύρεμα» επεσήμανε ο κ. Κοντονής.

Έμφαση έδωσε στην αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων, τονίζοντας ότι αυτό που παρέλαβε η κυβέρνηση ήταν εικόνα απόλυτης καταστροφής και εγκατάλειψής τους, με υψηλότατο βαθμό επικινδυνότητας.

Παράλληλα, μίλησε για τριπλασιασμό του προϋπολογισμού του ΕΣΚΑΝ για την καταπολέμηση του ντόπινγκ, σημειώνοντας ότι «για το 2015 παραλάβαμε ένα προϋπολογισμό 50.000 ευρώ και συστάσεις από τη διεθνή ομοσπονδία για τον τρόπο που λειτουργούσε στην Ελλάδα και για το 2016 το αυξήσαμε στις 200.000 ευρώ».

«Είμαστε έτοιμοι από άποψη χρηματοδότησης και νομοθετικού πλαισίου, μέσα στο 2016, να κυρώσουμε με νόμο τη συμφωνία με τη WADA. Φεύγουμε από την επιτήρηση στην οποία βρισκόμαστε και αυτό θα γίνει νωρίτερα και δεν θα χρειαστεί να φθάσουμε μέχρι 31 Μαρτίου που είναι και η προθεσμία που έχει δοθεί» σημείωσε και πρόσθεσε: «Αυτήν την ώρα στο υπουργείο γίνεται σοβαρή δουλειά για να εξευρεθούν πόροι. Στο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ θα εντάξουμε και την ενεργειακή αναβάθμιση των σταδίων. Σε ότι αφορά το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων θα δοθεί βάρος σε μικρά έργα ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν στο μαζικό αθλητισμό, όπως μικρά προπονητήρια».

Η αναφορά του κ. Κοντονή, για την εκλογή προέδρου του κόμματος στη ΝΔ, πυροδότησε την αντίδραση της κοινοβουλευτικού εκπροσώπου Σοφίας Βούλτεψη.

«Αντί να ακούμε προτάσεις για τα μεγάλα προβλήματα της χώρας παρακολουθούμε καθημερινά διαγωνισμούς και επιθέσεις εναντίον της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού. Δυστυχώς δεν μπορεί να γίνει σοβαρή συζήτηση. Κάντε το συνέδριο σας, επιλέξτε τον πρόεδρο του κόμματος σας για να καταλάβουμε και εμείς τι μας λέτε. Τελειώνετε με τις διαδικασίες αυτές για να αποκατασταθεί μια κανονικότητα στα θέματα του διαλόγου που τα έχει ανάγκη ο κοινοβουλευτισμός. Κάνετε κακό στους θεσμούς με αυτά που βλέπει η κοινωνία και η διεθνής γνώμη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κοντονής.

«Αντί να ασχολείστε τι κάνουμε εμείς, δουλέψτε, κυβερνήστε επιτέλους. Τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά για τη χώρα. Βρισκόμαστε μπροστά σε εθνική καταστροφή» αντέτεινε η κ. Βούλτεψη.

Ταυτόχρονα, κατηγόρησε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για την πολιτική της στο προσφυγικό, υποστηρίζοντας ότι, ενώ στα σύνορά μας εδώ και μήνες έχει δημιουργηθεί χάος, ιδιαίτερα, όπως είπε, με τα Σκόπια, μόλις χθες ενεργοποίησε το αίτημα για τον ευρωπαϊκό μηχανισμό.

«Έχετε μια δικαιολογημένη απροθυμία γιατί δεν θέλετε να το κάνετε. Στη διακήρυξη του ΣΥΡΙΖΑ λέγατε έξω από τη Σένγκεν και τη Φρόντεξ. Θέλουμε ανοιχτά σύνορα γράφατε στο κείμενο σας. Είστε ανίκανοι να βοηθήσετε αυτούς τους ανθρώπους. Θα υπάρξει πρόβλημα εθνικής καταστροφής. Συνέλθετε» σημείωσε η κ. Βούλτεψη.

Σχολιάζοντας το θέμα της συναίνεσης, η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της ΝΔ ανάφερε: «Δεν μας χρειάζεστε. Η κυβέρνησή σας, δηλώνει ότι ο λαός ψήφισε γνωρίζοντας τη συμφωνία. Ότι ταυτίζεται με τη συμφωνία, με τον προϋπολογισμό και το ασφαλιστικό. Δεν χρειάζεστε κανέναν άλλο. Αν ο λαός λοιπόν συμφωνεί μαζί σας, εμείς περισσεύουμε».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ