Σοβαρά επεισόδια στις φυλακές Αυλώνα: Πετροπόλεμος και καυτά λάδια μεταξύ κρατουμένων

Σοβαρά επεισόδια στις φυλακές Αυλώνα: Πετροπόλεμος και καυτά λάδια μεταξύ κρατουμένων

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν νωρίτερα σήμερα στις φυλακές Αυλώνα μεταξύ των κρατουμένων οι οποίοι αρνούνταν να μπουν στα κελιά τους.

Ειδικότερα, όπως μετέδωσε ο ΑΝΤ1, οι κρατούμενοι επιδόθηκαν σε πετροπόλεμο, ενώ έριξαν ακόμα και βραστό λάδι ο ένας στον άλλον. Κάποιοι απείλησαν τον διευθυντή του Λυκείου των φυλακών με μαχαίρι.

Η κατάσταση βγήκε εκτός ελέγχου, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες πλέον έχει επανέλθει η τάξη.

Όλα ξεκίνησαν την περασμένη Πέμπτη, όταν σημειώθηκε ένταση μεταξύ Βορειοαφρικανών κρατουμένων- κυρίως Αλγερινών- και Αλβανών, κατά τη διάρκεια των οποίων πετούσαν πέτρες αλλά και πλακάκια και άλλα αντικείμενα. Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι τους έκλεισαν στα κελιά τους για να τους ηρεμήσουν.

Την επόμενη ημέρα, ένας Αλβανός κρατούμενος μαχαιρώθηκε στο πόδι από Βορειοαφρικανούς κρατούμενους σε παράρτημα του ΚΕΘΕΑ, ενώ σήμερα τα επεισόδια γενικεύτηκαν.

Για «μαύρη προπαγάνδα» κάνει λόγο το Υπ. Δικαιοσύνης

Το υπουργείο Δικαιοσύνης, σε δελτίο Τύπου του αναφέρει ότι «μια αντιπαράθεση μεταξύ μερικών κρατουμένων στο κατάστημα κράτησης Αυλώνα, η οποία έληξε σύντομα χωρίς κανένα τραυματισμό και χωρίς αστυνομική παρέμβαση, εμφανίστηκε σήμερα ως «πόλεμος» και ως «γενικευμένη εξέγερση».

Παράλληλα, το υπουργείο Δικαιοσύνης, αναφέρει ότι «κάποιοι μάλιστα εφηύραν μέχρι και ''απειλή με μαχαίρι'' στον διευθυντή του Γυμνασίου-Λυκείου, κάτι που ο ίδιος ρητά διέψευσε».

 (φωτογραφία αρχείου)