Ά. Σκέρτσος: Έως το τέλος Απριλίου θα έχουν εμβολιαστεί οι καρκινοπαθείς

Ά. Σκέρτσος: Έως το τέλος Απριλίου θα έχουν εμβολιαστεί οι καρκινοπαθείς

«Οι ομάδες που ανήκουν στην κατηγορία πολύ υψηλού κινδύνου, όπως για παράδειγμα οι καρκινοπαθείς, θα έχουν εμβολιαστεί έως το τέλος Απριλίου», δήλωσε στο Πρώτο Πρόγραμμα ο υφυπουργός παρα τω πρωθυπουργώ και αρμόδιος για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου Άκης Σκέρτσος.

Αναφερόμενος. στις ευπαθείς ομάδες κάτω των 60, «αυτές αναμένεται να ενταχθούν στο εμβολιαστικό πρόγραμμα από τον Μάιο», όπως είπε.

«Η διαδικασία δεν είναι λοταρία» είπε ο υφυπουργός και πρόσθεσε «υπάρχει απόλυτη αιτιολόγηση και οι προτεραιότητες δίνονται με βάση την ηλικία, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα ουσιαστικό τείχος ανοσίας».

Διευκρίνισε ότι «είναι σημαντικό να εξηγηθεί ότι οι εννέα στους δέκα θανάτους από covid-19 ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα άνω των 60 ετών».

Σε ό,τι αφορά τους εργαζομένους που εκτίθενται και περισσότερο στον ιό ( οδηγοί στα μέσα μεταφοράς, διανομείς κλπ) ο κ. Σκέρτσος δεν απέκλεισε ένα εναλλακτικό σενάριο εμβολιασμών, όταν υπάρξει επάρκεια εμβολίων.

Σχετικά με την εστίαση,  ο κ. Σκέρτσος είπε ότι με βάση τα δηλωμένα εισοδήματα του 2019 και με τη στήριξη της κυβέρνησης, ο τζίρος των επαγγελματιών του κλάδου σε γενικές γραμμές βρίσκεται στα ίδια επίπεδα. Επισήμανε ωστόσο, ότι «η κυβέρνηση είναι εδώ για ό,τι επιπρόσθετο χρειαστεί».

«Την Άνοιξη τα επιδημιολογικά δεδομένα θα είναι συντριπτικά καλύτερα» υποστήριξε ο υφυπουργός, ενώ εκτίμησε ότι στο τέλος της ίδιας περιόδου θα έχουν αρθεί και οι περιορισμοί». 

Ερωτηθείς για την τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα ότι αποδέχεται το ρίσκο να κολλήσουν κάποιοι κορονοϊό στα συλλαλητήρια, απάντησε : «Δεν πρέπει να υπονομεύουμε τη συλλογική προσπάθεια».