Σκάφη του Πολεμικού Ναυτικού σπεύδουν σε παραλίες για να απεγκλωβίσουν ανθρώπους

Σκάφη του Πολεμικού Ναυτικού σπεύδουν σε παραλίες για να απεγκλωβίσουν ανθρώπους

Το αρματαγωγό πλοίο «Ικαρία» και τη φρεγάτα «Έλλη» επιστρατεύει το Πολεμικό Ναυτικό προκειμένου να απομακρύνει με ασφάλεια δεκάδες κατοίκους πυρόπληκτων περιοχών της Αττικής που έχουν βρει καταφύγιο σε παραλίες της Ραφήνας, του Ζουμπερίου και της περιοχής Μάτι μετά την φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Δευτέρας στην Καλλιτεχνούπολη Πεντέλης και μαίνεται στον οικισμό του νέου Βουτζά και στο Μάτι.

Από στιγμή σε στιγμή αναμένεται να φτάσουν στις πυρόπληκτες περιοχές και σκάφη του λιμενικού για να απομακρύνουν τυχόν εγκλωβισμένους. Πρόκειται για τρία πλοία του Λιμενικού, ένα πλοίο ανοικτής θαλάσσης και παραπλέοντα σκάφη τα οποία βρίσκονται ελάχιστα μακριά, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από το Λιμενικό Σώμα.

Γενικότερα, σύμφωνα με δηλώσεις του υπευθύνου προσωπικού του ΕΚΑΒ, ο οποίος μίλησε στο protothema.gr, έχουν γίνει ήδη 20 παρεμβάσεις για απεγκλωβισμό ατόμων με εγκαύματα, με τουλάχιστον 10 άνθρωποι έχουν παραμείνει στο νοσοκομείο για νοσηλεία, ενώ περί της 22:00 έγινε γνωστό πως το ΕΚΑΒ δέχθηκε κλήση για την παραλαβή ενός νεκρού στην περιοχή του Νέου Βουτζά.

Νωρίτερα είχε δοθεί εντολή να εκκενωθεί η περιοχή Νέος Βουτζάς ενώ για προληπτικούς λόγους έχουν εκκενωθεί και οι κατασκηνώσεις σε Ζούμπερι και Άγιο Ανδρέα αλλά και τα τουριστικά θέρετρα του Στρατού και της Αεροπορίας.