Σφαγή στο στρατό της Τουρκίας, αποτάχθηκαν 1.389 στελέχη των Ε.Δ

Σφαγή στο στρατό της Τουρκίας, αποτάχθηκαν 1.389 στελέχη των Ε.Δ

Σε μαζικές διώξεις στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων που φέρονται να είχαν δεσμούς με τον αυτοεξόριστο στις ΗΠΑ ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν έχει προχωρήσει ο Ταγίπ Ερντογάν θέτοντας εκτός στρατεύματος χιλιάδες στελέχη.     

Σύμφωνα με το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ανατολή, η τουρκική κυβέρνηση έχει αποτάξει 1.389 στελέχη των ενόπλων δυνάμεων που πιστεύεται ότι διατηρούσαν δεσμούς με τον αυτοεξόριστο ιεροκήρυκα, τον οποίο η Άγκυρα κατηγορεί ως ενορχηστρωτή της απόπειρας πραξικοπήματος.

Το πρακτορείο δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες. Η είδηση αυτή μεταδόθηκε λίγες ώρες αφότου ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προανήγγειλε πολλές αλλαγές στις ένοπλες δυνάμεις, μεταξύ των οποίων και το κλείσιμο των στρατιωτικών ακαδημιών.

Η Άγκυρα κατηγορεί για το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου τους υποστηρικτές του Φετουλάχ Γκιουλέν, ο οποίος ζει αυτοεξόριστος στις ΗΠΑ εδώ και πολλά χρόνια. Ο ίδιος ο ιεροκήρυκας αρνείται κάθε ανάμιξή του και έχει καταδικάσει την απόπειρα ανατροπής της κυβέρνησης.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ