Σε πλήρη αποσύνθεση η κοινωνία της Βενεζουέλας

Σε πλήρη αποσύνθεση η κοινωνία της Βενεζουέλας

Photo by News Fox Latino

Η κατρακύλα για τη Βενεζουέλα δεν έχει τελειωμό καθώς οι νέες εικόνες που έρχονται καθημερινά στο φως της δημοσιότητας μαρτυρούν την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα και αναγκάζει τους περισσότερους πολίτες να βιώνουν πρωτόγνωρες καταστάσεις ολικής εξαθλίωσης.

Για μια ακόμη φορά οι εικόνες που μας έρχονται από τη Βενεζουέλα είναι τραγικές καθώς απεικονίζουν νεογέννητα μωρά σε νοσοκομείο της χώρας να είναι τοποθετημένα σε χαρτόκουτα αντί για ειδικούς θαλάμους.

Σύμφωνα με το News Fox Latino τις φωτογραφίες έδωσε στο φως της δημοσιότητας η αντιπολίτευση και τραβήχτηκαν από έναν υπάλληλο του κρατικού νοσοκομείου Domingo Guzman Lander, βορειανατολικά της χώρας.

 

Πηγή: News Fox Latino

Τα νεογνά είναι στοιβαγμένα το ένα δίπλα στο άλλο μέσα σε χάρτινα κιβώτια, επάνω σε έναν πάγκο, με χαρτιά κολλημένα να αναγράφουν τα στοιχεία τους.

 Κυβερνητικές πηγές προσπάθησαν να τα «μαζέψουν» αναρτώντας στο Twitter φωτογραφίες οι οποίες δείχνουν τα νεογνά να κοιμούνται κανονικά σε κούνιες του νοσοκομείου.   

Ωστόσο, λίγοι δείχνουν να πείθονται καθώς καθημερινά οι εικόνες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας δείχνουν ένα σύστημα υγείας που βρίσκεται σε πλήρη κατάρρευση. 

Θλιβερή εικόνα παρουσιάζουν και τα μέσα μαζικής μεταφοράς της πρωτεύουσας με τους οδηγούς των λεωφορείων να έχουν δημιουργήσει μια χαώδη κατάσταση από την οκτάωρη στάση εργασίας την περασμένη Τετάρτη, αναφέρει το BBC.

 Εκατοντάδες οδηγοί απαίτησαν αύξηση των μισθών και την αποτελεσματικότερη προστασία τους καθώς τα κρούσματα βίας εναντίον τους έχουν αυξηθεί δραματικά.  Επίσης, ζήτησαν περισσότερα χρήματα για την συντήρηση των λεωφορείων και παραπονέθηκαν  για έλλειψη ανταλλακτικών.

Η αντιπολίτευση από την πλευρά της παραμένει αποφασισμένη να προκαλέσει δημοψήφισμα εντός του 2016, αναφέρει το Reuters.   

Ο χρόνος διεξαγωγής του δημοψηφίσματος είναι κρίσιμος  καθώς με βάση το Σύνταγμα, αν γίνει πριν τις 10 Ιανουαρίου 2017 και το αποτέλεσμα είναι θετικό για την αντιπολίτευση, θα προκηρυχθούν νέες εκλογές. Ωστόσο, αν γίνει αργότερα, ο Νίκολας Μαδούρο απλώς θα αντικατασταθεί από τον νυν αντιπρόεδρό του, μέχρι το τέλος της θητείας του στα τέλη του 2018.