Σε επιφυλακή οι αρχές για την επέτειο του Πολυτεχνείου - Επί ποδός 5,5 χιλ. αστυνομικοί

Σε επιφυλακή οι αρχές για την επέτειο του Πολυτεχνείου - Επί ποδός 5,5 χιλ. αστυνομικοί

Ανοίγει η αυλαία των τριήμερων εκδηλώσεων μνήμης για την 48η επέτειο του Πολυτεχνείου σήμερα Δευτέρα. Επι ποδός βρίσκονται 5.500 αστυνομικοί, ενώ σε κλοιό ασφαλείας τίθενται πανεπιστήμια, κυβερνητικά κτήρια και η ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων. Ζωντανή εικόνα στο κέντρο επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ θα δίνει ελικόπτερο της ΕΛΑΣ, drones, ενώ και φέτος θα βρίσκονται σε ετοιμότητα θωρακισμένα οχήματα ρίψης νερού.

Συγκεκριμένα, τα τελευταία 24ωρα στην ΕΛ.ΑΣ πραγματοποιήθηκαν συσκέψεις για να οριστικοποιηθούν τα μέτρα, στα οποία θα μετέχουν περισσότεροι από 5.500 αστυνομικοί από διάφορες υπηρεσίες, ΜΑΤ, Ασφάλεια, ΟΠΚΕ, ΔΡΑΣΗ.

Στο επιχειρησιακό σχέδιο της Αστυνομίας, περιλαμβάνονται προληπτικοί έλεγχοι ατόμων, τα οποία θα καταλήγουν σε προσαγωγές ή συλλήψεις αν κριθεί αναγκαίο, αλλά και κτηρίων που ενδεχομένως να χρησιμοποιηθούν ως ορμητήρια για επεισόδια. Σε κλοιό ασφαλείας τίθενται τα πανεπιστήμια.

Παράλληλα, αυξημένη αστυνομική παρουσία θα υπάρχει και σε κυβερνητικά κτήρια και πρεσβείες, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων.

Ελικόπτερο, drones και «Αίαντες»

 

Όπως κάθε χρόνο, ζωντανή εικόνα στο κέντρο επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ, θα δίνει τόσο το ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ., όσο και τα drones, ενώ και φέτος σε ετοιμότητα θα βρίσκονται τα ειδικά θωρακισμένα οχήματα ρίψης νερού («Αίαντες»), τα οποία θα επιχειρήσουν σε περίπτωση που ξεσπάσουν σοβαρά επεισόδια.

Σε σύσκεψη που είχε ο υπουργός προστασίας του πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, στις 8 Νοεμβρίου, με τους Πρυτάνεις, απηύθυνε έκκληση για αποφυγή εντάσεων προκειμένου να τιμηθεί η επέτειος του Πολυτεχνείου με ειρηνικό τρόπο.

Υπενθυμίζεται, ότι πέρυσι, λόγω της πανδημίας, είχαν απαγορευθεί, όλες οι δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις, τεσσάρων και πλέον ατόμων.