S. Kurz: Κατανόηση για τη Βιέννη στο θέμα των προσφύγων δείχνει ο Πάπας Φραγκίσκος

S. Kurz: Κατανόηση για τη Βιέννη στο θέμα των προσφύγων δείχνει ο Πάπας Φραγκίσκος

Κατανόηση για την Αυστρία στο θέμα των προσφύγων δείχνει ο Πάπας Φραγκίσκος, όπως δήλωσε το μεσημέρι στη δημόσια Αυστριακή Ραδιοφωνία ο νέος Αυστριακός καγκελάριος Sebastian Kurz, μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα μαζί του στο Βατικανό, κατά την οποία ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας φέρεται να τόνισε πως οι κυβερνώντες θα πρέπει να δρουν έξυπνα».

«Αυτό με επιβεβαιώνει στη στάση μας, να βοηθούμε επί τόπου», σχολίασε ο Kurz αυτή την επισήμανση του Πάπα --με τον οποίο ο ίδιος στο παρελθόν είχε μάλλον αντίθετες απόψεις ως προς το προσφυγικό-- προσθέτοντας με έμφαση ότι ο προκαθήμενος των Καθολικών ανέφερε κατά τη συνάντησή τους πως μία χώρα πρέπει να δέχεται μόνον τόσους ανθρώπους όσοι είναι δυνατόν να ενταχθούν.

Επιπλέον ο καγκελάριος υπογράμμισε ότι «η Αυστρία, έχοντας υποδεχθεί 150.000 πρόσφυγες, έχει προσφέρει περισσότερα από ό,τι σχεδόν όλες οι χώρες του κόσμου».

Όπως ο ίδιος ανέφερε, είναι εντυπωσιασμένος από τις προσπάθειες που καταβάλλει ο Πάπας Φραγκίσκος, [ο οποίος είναι ένα υπόδειγμα για εμάς τους πολιτικούς», να θέσει κάθε άνθρωπο ξεχωριστά στο επίκεντρο και να βελτιώσει σε παγκόσμιο επίπεδο τις συνθήκες διαβίωσης.

Η σημερινή επίσκεψη του Sebastian Kurz στο Βατικανό ήταν η πρώτη από την ανάληψη των καθηκόντων του ως ομοσπονδιακού καγκελάριου της Αυστρίας στις 18 του περασμένου Δεκεμβρίου, ενώ, ως υπουργός Εξωτερικών τότε, είχε γίνει δεκτός από τον Πάπα Φραγκίσκο τον Απρίλιο του 2015.

Από την πλευρά του, ο Αυστριακός ομοσπονδιακός πρόεδρος Alexander Van der Bellen είχε επισκεφθεί τον προκαθήμενο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας τον περασμένο Νοέμβριο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία AP