Ρόδος -  Αγρίνιο: Νέα πύρινα μέτωπα - Εκκενώνονται οικισμοί, διακοπές ρεύματος

Ρόδος - Αγρίνιο: Νέα πύρινα μέτωπα - Εκκενώνονται οικισμοί, διακοπές ρεύματος

Νέες πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το μεσημέρι σε Ρόδο και Αγρίνιο και λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης εκκενώνονται στο νησί η Κοιλάδα των Πεταλούδων και το στρατόπεδο Καλαμώνα, ενώ στην περιοχή του Αγρινίου εκκενώνονται οι οικισμοί Μπερμπάτι και Παραδείσι. Χωρίς ρεύμα μεγάλο τμήμα της Ρόδου. Στα σημεία επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις.

Αναλυτικότερα, συνεχίζεται η μάχη για την κατάσβεση της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε σήμερα το μεσημέρι σε αγροτοδασική περιοχή, μεταξύ των χωριών Σορωνής και Θεολόγου. Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα είναι μεγάλο μέρος του νησιού, εξαιτίας της φωτιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή Καλαμώνας, δασική με πολλά ελαιόδενδρα.

Οι αρχές προχώρησαν στην προληπτική εκκένωση της Κοιλάδας των Πεταλούδων από επισκέπτες και προσωπικό. Επίσης, για προληπτικούς λόγους εκκενώθηκε και το στρατόπεδο Καλαμώνα, ενώ την ίδια στιγμή η φωτιά που έχει ξεσπάσει στην περιοχή «Παντάνασσα», κοντά στο χωριό Σορωνή, κατευθύνεται προς την περιοχή Μαριτσά.

Εδώ και αρκετή ώρα επιχειρούν, εκτός από τα τρία ελικόπτερα και δυο αεροπλάνα καναντέρ καθώς και το ρωσικό Beriev-200. Επίσης, ενισχύονται οι δυνάμεις πυρόσβεσης με πεζοπόρο τμήμα από τη Σάμο. Στην περιοχή επιχειρούν 30 πυροσβέστες, 12 οχήματα, 3 Ελικόπτερα και το Beriev-200. Συνδρομή παρέχουν ο Ε.Σ., εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ. 

Εντολή για την προληπτική εκκένωση των οικισμών Μπερμπάτι και Παραδείσι, δόθηκε από την Πυροσβεστική, λόγω πυρκαγιάς που καίει δασική έκταση στην περιοχή Παραδείσι, του Δήμου Αγρινίου.

Στο σημείο επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής, που αποτελούνται από 51 πυροσβέστες και 1 ομάδα πεζοπόρο τμήμα με 16 οχήματα, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού, τέσσερα πυροσβεστικά αεροπλάνα και τρία ελικόπτερα

Φωτιά σε δασική έκταση στο Δήμο Σουφλίου

Στο μεταξύ, ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, επίγειες αλλά και εναέριες, επιχειρούν τις τελευταίες τρεις ώρες στην κατάσβεση πυρκαγιάς που μαίνεται στην περιοχή της Κοτρωνιάς του Δήμου Σουφλίου, στην Αλεξανδρούπολη, που οδήγησε στην προληπτική εκκένωσή του. Από το χωριό έφυγαν έξι κάτοικοι οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο γειτονικό χωριό Δαδιά, σύμφωνα με το evros-news.gr. Στο σημείο επιχειρούν 51 πυροσβέστες με οκτώ οχήματα, δύο πεζοπόρα τμήματα, 4 αεροσκάφη και δυο ελικόπτερα.

Η φωτιά εκδηλώθηκε περίπου στις 13.00, σε δασική έκταση με δρυς και πεύκα, βορειοδυτικά της Κοτρωνιάς. Σημειώνεται ότι οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δεν ξεπερνούν τα τρία μποφόρ.

Σε πλήρη εξέλιξη πυρκαγιά στο Δίλοφο Φαρσάλων

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά η οποία ξέσπασε σήμερα το απόγευμα στο όρος Κιτίκι στη περιοχή του Δίλοφου Φαρσάλων.

Για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς επιχειρούν 13 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λάρισας, με 25 άτομα, εξαμελές πεζοπόρο τμήμα και 6 υδροφόρα οχήματα. Παράλληλα, επιχειρούν και δύο αεροσκάφη για την κατάσβεση.