Ρητή συγγνώμη από τον δήμαρχο προς τους Θεσσαλονικείς ζήτησε ο Στ. Καλαφάτης

Ρητή συγγνώμη από τον δήμαρχο προς τους Θεσσαλονικείς ζήτησε ο Στ. Καλαφάτης

Ρητή συγγνώμη από τον δήμαρχο προς τους Θεσσαλονικείς ζήτησε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον κεντρικό δήμο, Σταύρος Καλαφάτης, μιλώντας στο “Πρακτορείο 104,9 FM”.

Μια ρητή συγγνώμη από τον δήμαρχο του κεντρικού δήμου, Γιάννη Μπουτάρη, προς τους Θεσσαλονικείς, η οποία θα συνοδευτεί από ανάλογες κυρώσεις, είτε αυτές είναι αποπομπές είτε παραιτήσεις των πολιτικών υπευθύνων, ζήτησε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον Δήμο Θεσσαλονίκης, βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Σταύρος Καλαφάτης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, "Πρακτορείο FM".

"Παγιδεύτηκαν δεκάδες χιλιάδες συμπολίτες μας στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας και σε μια πόλη που είναι πρωτεύουσα της Μακεδονίας και της εξωστρέφειας. Ο δήμος Θεσσαλονίκης και ο δήμαρχος φάνηκε κατώτερος των περιστάσεων" είπε ο κ. Καλαφάτης και πρόσθεσε: "ο δήμαρχος πήρε την ευθύνη σήμερα το πρωί για ανάληψη της ευθύνης. Αν περιοριστεί σε μια προφορική διατύπωση είναι απλά κοροϊδία και υπεκφυγή, κοροϊδία προς τους Θεσσαλονικείς και υπεκφυγή ώστε να περάσει η μπόρα, όπως χαρακτηριστικά είπε χθες για την αντιμετώπιση του φαινομένου".

Ο κ. Καλαφάτης ζήτησε "να βγει (ο δήμαρχος) και να πει ρητά σε όλους τους Θεσσαλονικείς μια μεγάλη συγγνώμη για το πρωτοφανές φιάσκο που υπέστησαν χθες και υφίστανται ακόμη σήμερα, για τις αστειότατες δικαιολογίες που διατυπώθηκαν από τη διοίκηση για να δικαιολογηθούν τα αδικαιολόγητα και βεβαίως για όλη τη διαχείριση του ζητήματος".

Επέκρινε επίσης τον δήμαρχο για το γεγονός ότι "έκανε σύσταση να μην ανοίξουν τα καταστήματα σήμερα, δηλαδή δεκάδες χιλιάδες επαγγελματίες να χάσουν το μεροκάματό τους για να μην υπάρξει, κατά την άποψή μου, για δεύτερη μέρα, αυστηρή κριτική από τους πολίτες για την ανικανότητα της διοίκησης να διασφαλίσει ούτε και τη δεύτερη μέρα την απρόσκοπτη και την εύρυθμη λειτουργία της πόλης".

"Αυτά που ζήσαμε έχουμε να τα ζήσουμε δεκάδες χρόνια. Πήγαμε 40 χρόνια πίσω", τόνισε ο κ. Καλαφάτης και συνεχάρη τους εργαζόμενους του δήμου που βγήκαν στον δρόμο και όλοι έδειξαν αυταπάρνηση.

Ο κ. Καλαφάτης είπε ακόμη ότι η διοίκηση του δήμου γνώριζε τη σφοδρότητα του κύματος κακοκαιρίας, τόνισε ότι ο ίδιος θα θέσει τα ζητήματα αυτά καθώς αισθάνεται την οργή και αγανάκτηση πολλών Θεσσαλονικέων και πρόσθεσε: "όπου έχει κληθεί ο δήμος να χειριστεί κρίσιμες, δύσκολες καταστάσεις έχει καταφέρει να πάρει κάτω από τη βάση".

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ