Πούτιν: Είναι αδύνατο να αποκοπεί η Ρωσία από τον υπόλοιπο κόσμο

Πούτιν: Είναι αδύνατο να αποκοπεί η Ρωσία από τον υπόλοιπο κόσμο

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε τη Δευτέρα ότι είναι αδύνατο να αποκοπεί η Ρωσία από τον υπόλοιπο κόσμο και ότι οι κυρώσεις που επιβλήθηκαν από τις δυτικές χώρες δεν θα γυρίσουν το ρολόι πίσω στην ανάπτυξη της Ρωσίας.

Εξαιτίας της εισβολής στην Ουκρανίας, η Ρωσία επλήγη από μπαράζ κυρώσεων, για να την απομονώσουν από την παγκόσμια οικονομία, στερώντας της την πρόσβαση σε αγαθά, συμπεριλαμβανομένων εμπορικών ηλεκτρονικών, ημιαγωγών και εξαρτημάτων αεροσκαφών.

«Όχι μόνο περιορισμοί, αλλά το σχεδόν πλήρες κλείσιμο της πρόσβασης σε ξένα προϊόντα υψηλής τεχνολογίας χρησιμοποιείται σκόπιμα εναντίον της χώρας μας», είπε ο Πούτιν, μιλώντας σε τηλεδιάσκεψη με κυβερνητικά στελέχη.

«Είναι σαφές ότι αυτή είναι μια τεράστια πρόκληση για τη χώρα μας, αλλά δεν πρόκειται να τα παρατήσουμε και να παραμείνουμε σε κατάσταση αποδιοργάνωσης ή, όπως προβλέπουν κάποιοι από τους «καλοθελητές» μας, να πάμε δεκαετίες πίσω. Φυσικά και όχι», είπε.

Ο Πούτιν είπε ότι η Ρωσία θα πρέπει να αναπτύξει τις δικές της εγχώριες εταιρείες τεχνολογίας.

Ο υπουργός Οικονομικών Αντόν Σιλουανόφ είπε ότι η υποστήριξη για τον ρωσικό τεχνολογικό τομέα αποτελεί προτεραιότητα, αλλά ότι κάθε ρούβλι κρατικής στήριξης θα πρέπει να συνοδεύεται από τουλάχιστον τρία ρούβλια ιδιωτικών επενδύσεων.