Πώς στήθηκε το κορονοπάρτι στην πλατεία Αγίου Γεωργίου

Πώς στήθηκε το κορονοπάρτι στην πλατεία Αγίου Γεωργίου

Οργανωμένο ήταν το διήμερο κορονοπάρτι που στήθηκε την Παρασκευή και το Σάββατο στην πλατεία Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη, όπως εκτιμούν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ, και σχετίζεται με την παρέμβαση και παρουσία της ομάδας ΟΔΟΣ στην πλατεία Βαρνάβα το τελευταίο 48ωρο.

Οι νέοι που μαζεύονταν στην πλατεία Βαρνάβα έδωσαν ραντεβού στην πλατεία Αγίου Γεωργίου, όπου συναντήθηκαν και με άλλους που κατέφθασαν από άλλες περιοχές του κέντρου.

Οι νέοι άρχισαν να συγκεντρώνοντα στις 9 το βράδυ και μέσα σε ώρα η πλατεία είχε γεμίσει, ενώ γύρω στις 10 ομάδες νεαρών άρχισαν να τοποθετούν πρόχειρα «οδοφράγματα» μες κάδους απορριμμάτων στις συμβολές των οδών που οδηγούν στην πλατεία, με σκοπό να αποτρέπουν την προσέγγιση των Ι.Χ. Από ένα σημείο και μετά, πρόσβαση είχαν μόνο "φτιαγμένα" αυτοκίνητα με θορυβώδη ηχοσυστήματα και μουσική στη διαπασών.

Οι κάτοικοι της περιοχής αντέδρασαν οργισμένα και μεταξύ 11 με 1 τα ξημερώματα «βομβάρδισαν το τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης και του Α.Τ Κυψέλης, χωρίς ωστόσο να υπάρξει καμιά παρέμβαση των Αρχών.

Ο αριθμός των συγκεντρωμένων αυξανόταν διαρκώς καθώς περνούσε η ώρα, και μετά τη μία τα ξημερώματα βρίσκονταν στην πλατεία γύρω στα 1.000 άτομα. Το κεντρικό μνημείο της Αγίου Γεωργίου, ο φανοστάτης με τους τρεις στεφανωμενους έρωτες και τους τέσσερις φανούς μετατράπηκε σε δημόσιο ουρητήριο και η δυσωδία ήταν έντονη μετά τις 2 μετά τα μεσάνυχτα.

Οι συγκεντρωμένοι «έπνιξαν» την πλατεία στα σκουπίδια, με εκατοντάδες πετάμενα κουτάκια μπύρας και  αποτσίγαρα. Τα συνεργεία καθαρισμού του Δήμου Αθηναίων μάζεψαν 50 μεγάλες σακούλες σκουπιδιών από τον χώρο της πλατείας.