Πληρώνουν ...αλλά λίγοι για τη λίστα Borjans

Πληρώνουν ...αλλά λίγοι για τη λίστα Borjans

Η μη ψήφιση της διάταξης περί αυτοκαταγγελίας, που σκοντάφτει στις ενστάσεις της τρόικας, λειτουργεί τελικά αποτρεπτικά για όσους από τους εμπλεκόμενους στη λίστα Borjans καλούνται από τους οικονομικούς εισαγγελείς για έλεγχο.

Για αυτό και  σύμφωνα δικαστικές πηγές, από τους πρώτους που εμφανίστηκαν στους εισαγγελείς καθώς σε βάρος τους έχουν σχηματιστεί δικογραφίες, περίπου 30 ήταν αυτοί που δήλωσαν ότι είναι
διατεθειμένοι να πληρώσουν για σταματήσουν την ποινική διαδικασία.

Αντίθετα ένας αριθμός επιλέγει να μην πληρώσει και να υποστεί  έλεγχο αφού αυτός και χρονοβόρος είναι και μπορεί να καταπέσει στα δικαστήρια.

Οι 30 από τους εμπλεκόμενους που εμφανίστηκαν είχαν λάβει κλήσεις προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις αλλά, σύμφωνα με πληροφορίες, προτίμησαν πριν η δικαστική διαδικασία φτάσει στην άσκηση ποινικής δίωξης, να ρυθμίσουν όσα ζητήματα προκύπτουν από την αποκάλυψη των τραπεζικών λογαριασμών.

Δηλαδή πρόκειται να υποβάλουν συμπληρωματικές φορολογικές δηλώσεις περιλαμβάνοντας τα ποσά στην τράπεζα UBS και να πληρώσουν τους φόρους που τους αναλογούν σταματώντας την ποινική διαδικασία που έχει κινηθεί σε βάρος τους.