Πλημμύρισε το νοσοκομείο Σωτηρία - Τεράστια προβλήματα στην Αττική

Πλημμύρισε το νοσοκομείο Σωτηρία - Τεράστια προβλήματα στην Αττική

Προβλήματα στους δρόμους και στην ηλεκτροδότηση περιοχών προκάλεσε η ισχυρή καταιγίδα που ξέσπασε στη βόρεια και δυτική Αττική. Λόγω της σφοδρής καταιγίδας διακοπές ρεύματος αντιμετώπισαν οι περιοχές του Ψυχικού και του Γηροκομείου, καθώς και στον Καματερό και τον Κόκκινο Μύλο, ενώ εκκενώθηκε ο σταθμός στο Νομισματοκοπείο, καθώς έμεινε χωρίς φωτισμό μετά από αλλεπάλληλες διακοπές ρεύματος. Κλειστός είναι ο σταθμός στην Πάνορμου καθώς διοχετεύτηκε μεγάλη ποσότητα νερού στις δύο αποβάθρες.

Η Πυροσβεστική δέχτηκε πάνω από 300 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων. Οι κλήσεις έγιναν από Αθήνα, Φιλοθέη - Ψυχικό, Φιλαδέλφεια, Χαλκηδόνα, Κηφισιά, Μαρούσι και Γαλάτσι, αλλά και από 20 εγκλωβισμένους οδηγούς σε Αχαρνών, Πατήσια, Νέα Ιωνία, Φιλαδέλφεια, Γαλάτσι, Πανόρμου και Αμπελόκηπους. Η βροχόπτωση είναι έντονη σε όλη την πρωτεύουσα, ενώ σε... ποτάμι μετατράπηκε και πάλι η Κηφισίας, η Πατησίων και η λεωφόρος Βεΐκου στο Γαλάτσι. Κλειστή ήταν η Αγίου Αθανασίου στο Μαρούσι. 

Πολλά φανάρια σε κεντρικούς δρόμους δεν λειτουργούσαν. Νωρίτερα κλειστή ήταν η άνοδος της Πειραιώς στο ύψος της Χαμοστέρνας, λόγω συσσώρευσης υδάτων και στην λεωφόρο Κηφισίας. Στους δρόμους βρίσκονται 135 πυροσβέστες, οι οποίοι έχουν αναπτυχθεί σε 51 σημεία για τυχόν ανάγκες απεγκλωβισμού ή άντλησης υδάτων.

Σύμφωνα με την αστυνομία, λόγω της έντονης βροχόπτωσης παρέμεινε για αρκετή ώρα κλειστή η λεωφόρος Μεσογείων, στην υπόγεια γέφυρα στην Κατεχάκη και τώρα αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία, όπως και στους υπόλοιπους δρόμους που είχαν κλείσει.

Επίσης, πρωτοφανείς σκηνές δημιουργήθηκαν στο νοσοκομείο «Σωτηρία» το οποίο όπως φαίνεται και από τη σχετική φωτογραφία που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κυριολεκτικά βούλιαξε από τα νερά με αποτέλεσμα δυο υπάλληλοι του νοσοκομείου να αναγκαστούν να κολυμπήσουν για να σωθούν από την νεροποντή.

Να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί καλεί τους πολίτες η ΓΓ Πολιτικής Προστασίας, με αφορμή τα ακραία καιρικά φαινόμενα που βρίσκονται σε εξέλιξη στο Λεκανοπέδιο Αττικής.

Σύμφωνα με την ΓΓΠΠ, «λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων που επικρατούν στο Λεκανοπέδιο, παρακαλούνται οι πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τις μετακινήσεις τους, να αποφεύγουν να μετακινούνται στις περιοχές όπου εκδηλώνονται τα φαινόμενα και να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των Αρχών».

Ενδεικτικής της κατάστασης είναι ένα βίντεο που αναρτήθηκε στο facebook από την Forecast Weather Greece και δείχνει τι συμβαίνει στον Ιλισό ποταμό.   

Σήμερα Κυριακή, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού θα επηρεαστούν κατά διαστήματα μέχρι αργά το απόγευμα η κεντρική και ανατολική Μακεδονία, η Θράκη, το βόρειο Αιγαίο και οι Σποράδες. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ωρες πιθανόν και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά και κυρίως η Στερεά και η Πελοπόννησος

Η κακοκαιρία θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες με τα φαινόμενα τη Δευτέρα και την Τρίτη τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες να επηρεάζουν πιθανόν τα ηπειρωτικά και κυρίως η Μακεδονία, η δυτική και κεντρική Στερεά και η Πελοπόννησος.