Πλεύρης: Θα προκηρυχθούν θέσεις υγειονομικού προσωπικού αποκλειστικά για τα νησιά

Πλεύρης: Θα προκηρυχθούν θέσεις υγειονομικού προσωπικού αποκλειστικά για τα νησιά

Στην ενίσχυση των υγειονομικών μονάδων στα νησιά με αύξηση της χρηματοδότησης και προκήρυξη θέσεων αποκλειστικά με συγκεκριμένο τρόπο ρύθμισης, προχωράει το Υπουργείο Υγείας, όπως γνωστοποίησε ο αρμόδιος υπουργός Θάνος Πλεύρης κατά τη διάρκεια σύσκεψης που είχε με για το νοσοκομείου Σύρου.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, ο Υπουργός Υγείας, σύμφωνα με ανακοίνωση,  κατέστησε σαφές ότι το νοσοκομείο Σύρου αποτελεί βασική προτεραιότητα καθώς είναι και από τα νοσοκομεία - βραχίονες που υπάρχουν στη νησιωτική περιοχή.

Όπως επισήμανε χαρακτηριστικά, όχι μόνο δεν υποβαθμίζεται, αλλά ακολουθεί σαφέστατα το δρόμο της αναβάθμισης.

Αυτό είναι εμφανές, σύμφωνα με τον Υπουργό, από το γεγονός ότι το νοσοκομείο Σύρου λαμβάνει τη μεγαλύτερη χρηματοδότηση από οποιαδήποτε άλλη χρονική στιγμή. Οι προοπτικές αναβάθμισης του γίνονται εμφανείς τόσο από στελέχωση του, που αυξήθηκε με τις προσλήψεις που πραγματοποιήθηκαν από το 2020 έως σήμερα, όσο και από το νέο προσωπικό που θα προσληφθεί άμεσα, στη βάση ενός κεντρικού σχεδιασμού και κάλυψης αναγκών.

«Πέρα από τις έκτακτες ανάγκες και το επικουρικό προσωπικό που παρατάθηκε και θα εξακολουθήσει να παρατείνεται, η κάλυψη των μονίμων θέσεων θα γίνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ώστε να λειτουργήσει ομαλά το συγκεκριμένο νοσοκομείο και να εξακολουθεί να επιτελεί τον κομβικό του ρόλο στις Κυκλάδες.

Είναι η πρώτη φορά που βγαίνει στο προσεχές διάστημα, προκήρυξη θέσεων αποκλειστικά για νησιωτική περιοχή με συγκεκριμένο τρόπο ρύθμισης. Επιπλέον, αξιολογούμε τις εισηγήσεις του Δήμου, των βουλευτών, των εκπροσώπων του νοσοκομείου και γενικότερα των αρμόδιων φορέων και προσώπων, για ορθολογική κατανομή του προσωπικού. Ετοιμάζουμε παρεμβάσεις σε γιατρούς, νοσηλευτικό προσωπικό και έκτακτες μετακινήσεις με κίνητρα που θα δοθούν, όχι μόνο για την τουριστική περίοδο, αλλά και με μακρόπνοο ορίζοντα», υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο Υπουργός Υγείας.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι βουλευτές Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Βρούτσης, Αικατερίνη Μονογυιού και Φίλιππος Φόρτωμας, ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Συρμαλένιος, ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης, ο Δήμαρχος Ερμούπολης Νίκος Λειβαδάρας, ο Διοικητής των Νοσοκομείων Σύρου και Νάξου Μιχάλης Ζουλουφός, η εκπρόσωπος των εργαζομένων Κατερίνα Καλογεράκη, ο εκπρόσωπος των ιατρών Ιωάννης Γαβριήλ και ο Διοικητής της 2ης ΥΠΕ Χρήστος Ροϊλος.