Περιοδεία στη Μέση Ανατολή ξεκινά αύριο ο J. Kerry

Περιοδεία στη Μέση Ανατολή ξεκινά αύριο ο J. Kerry

Ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών John Kerry θα επισκεφθεί τη Μέση Ανατολή από τις 22 έως τις 24 Νοεμβρίου, ανακοίνωσε σήμερα το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Η περιοδεία του θα περιλάβει και το Ισραήλ, το οποίο έχει να επισκεφθεί από το 2014.

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών θα επισκεφθεί το Αμπού Ντάμπι, το Τελ Αβίβ, την Ιερουσαλήμ και τη Ραμάλα, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Στο Τελ Αβίβ, την Ιερουσαλήμ και τη Ραμάλα ο John Kerry θα συζητήσει το θέμα «της Συρίας και του Ισλαμικού Κράτους» και «θα συνεχίσει τις συνομιλίες για τον τερματισμό της βίας στο Ισραήλ, την Ιερουσαλήμ" και τη Δυτική Οχθη και τρόπους για τη «βελτίωση της κατάστασης», σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Στο Αμπού Ντάμπι, οι συνομιλίες θα επικεντρωθούν στη Συρία.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Benjamin Netanyahu επισκέφθηκε πριν από δύο εβδομάδες την Ουάσιγκτον σε μία προσπάθεια άμβλυνσης της έντασης στις αμερικανο-ισραηλινές σχέσεις που προκλήθηκε από την ισραηλινή εκστρατεία κατά της πυρηνικής συμφωνίας με το Ιράν, η οποία ενόχλησε την Ουάσιγκτον και δίχασε την εβραϊκή κοινότητα των Ηνωμένων Πολιτειών.

Έπειτα από τις πολυαίμακτες επιθέσεις στο Παρίσι, οι Ηνωμένες Πολιτείες επιδιώκουν να ενισχύσουν τον διεθνή συνασπισμό κατά της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, στον οποίο συμμετέχουν περισσότερες από 60 χώρες, ανάμεσά τους και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ