Παρέμβαση Γ. Σταθάκη στον ΟΟΣΑ για τις ευκαιρίες από τη «νέα τεχνολογική επανάσταση»

Παρέμβαση Γ. Σταθάκη στον ΟΟΣΑ για τις ευκαιρίες από τη «νέα τεχνολογική επανάσταση»

Με θέμα την αναζήτηση μιας νέας «ολοκληρωμένης προσέγγισης για την αντιμετώπιση των προκλήσεων, της παραγωγικότητας και των ανισοτήτων», ολοκληρώθηκε η σημερινή μέρα εργασιών της ετήσιας Υπουργικής Συνόδου του ΟΟΣΑ, στην οποία συμμετείχε και ο υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης.

Με παρέμβασή του ο κ. Σταθάκης αναφέρθηκε κυρίως στις ευκαιρίες που δημιουργούνται από τη «νέα τεχνολογική επανάσταση», την επιχειρηματικότητα που συνδέεται με αυτή και τις ευεργετικές συνέπειες για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με τον υπουργό, οι νέες τεχνολογίες θα πρέπει να καλύπτουν όχι μόνο τις ανάγκες της οικονομίας, αλλά και τις ανάγκες της κοινωνίας.

Υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι «η διασύνδεση εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και οργανισμών με τις μικρομεσαίες και τις κοινωνικές επιχειρήσεις μπορεί να βοηθήσει στην παραγωγή νέων καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών. Έκανε ειδική αναφορά στις επιτυχίες Ελλήνων σε προϊόντα λογισμικού.

Στο περιθώριο της Συνόδου ο κ. Σταθάκης είχε σειρά διμερών συναντήσεων. Σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα συνάντησε τον ΓΓ του ΟΟΣΑ Άνχελ Γκουρία με τον οποίο συζήτησε για την συνεργασία του Οργανισμού με την ελληνική κυβέρνηση.

Ο υπουργός είχε και κατ'' ιδίαν συνάντηση με την επίτροπο Εμπορίου Σεσίλια Μάλμστρομ με την οποία συζήτησε για τις ελληνικές θέσεις στις συμφωνίες εμπορίου που διαπραγματεύεται η Επιτροπή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ